Miercuri, 24 Aprilie 2019 03:00

Firme din Slatina și Caracal, cercetate penal

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au întocmit, weekend-ul trecut, cinci dosare penale și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în urma unei acțiuni pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

 

În acest weekend, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au acționat pe raza localităților Slatina, Caracal, Corabia, Osica de Sus și Tufeni, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost identificați cinci agenți economici, din municipiile Slatina și Caracal, care aveau expuse, în vederea comercializării, peste 200 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, purtând însemnele de identificare ale unor branduri de renume.

„În cauză, s-a dispus indisponibilizarea celor 200 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii prejudiciului creat titularilor mărcilor respective.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit cinci dosare penale reprezentanților firmelor respective, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Citit 1484 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920090

Autentificare