Joi, 18 Aprilie 2019 03:00

Ouă ecologice pentru Paşte

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În judeţ sunt opt ferme cu găini ouătoare, două fiind ecologice.Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a precizat că ouăle ce pleacă din aceste ferme trec prin centre de ambalare, unde sunt marcate şi etichetate. 450.000 de găini ouătoare sunt în aceste ferme, de unde oltenii îşi pot procura chiar şi ouă ecologice.

„În judeţul Olt avem opt ferme de găini pentru ouă de consum, cu un efectiv de 450.000 de găini ouătoare. Dintre acestea, în două ferme de găini se produc ouă ecologice. Toate ouăle care plecă din aceste ferme trec obligatoriu prin centrele de ambalare. În centrul de ambalare are loc marcarea ouălor, li se dă termenul de valabilitate. Ouăle pleacă marcate, etichetate şi ajung apoi în unităţile de comercializare. Toate fermele sunt autorizate”, a spus Bolborea.Exploataţii comerciale de găini ouătoare la nivelul judeţului avizate sanitar veterinar sunt la: Văleni, Curtişoara (sat Dobrotinet), Stoicăneşti, Curtişoara (sat Curtişoara), Sâmbureşti, Leleasca (sat Urşi), Leleasca (sat Leleasca) şi Ghimpeţeni. Dintre acestea, la Curtişoara şi Leleasca se produc ouă ecologice.

Potrivit autorităţilor, un ou are un termen de valabilitate de 28 de zile.„Perioada de valabilitate a unui ou este de 28 de zile. Ouăle trebuie să fie marcate cu codul de producător, să provină din centrele de ambalare, care trebuie să fie autorizate, şi să respecte standardele de comercializare. Cele cu coajă crăpată sau lovită se duc către incinerare”, a adăugat Bolborea.La nivelul judeţului au fost probleme cu ferma de la Scorniceşti, unde autorităţile au descoperit Fipronil în ouă.

Bolborea a dat asigurări că toate ouăle produse în judeţ sunt sigure pentru consum.

Citit 1567 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906541

Autentificare