Marți, 01 Martie 2022 07:23

2.250 de lei de la stat pentru o categorie de români. Care sunt aceștia!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Muncii a făcut un anunț important în cursul zilei de vineri. Oficialul a venit și cu un apel pentru reprezentanții mediului de afaceri în privința salarizării angajaților lor.

Oficialul a subliniat că atunci când mediul de afaceri va fi atent la angajat și la modul în care este răsplătit, atunci angajatul se va simți respectat și randamentul muncii sale va crește. În modul acesta, vor crește și rezultatele din exercițiul financiar. 

„Lansez un apel la mediul de afaceri. Atunci când mediul de afaceri se va apleca asupra angajatului lui cu mai multă atenţie, iar angajatul se va simţi respectat, cu siguranţă că şi randamentul muncii va creşte şi aşa va ajunge la creşterea rezultatelor din exerciţiul financiar. Cea mai importantă resursă de pe pământ este resursa umană”, a spus oficialul.

„Avem măsuri”

Marius Budăi este de părere că și statul are un rol important și trebuie luate măsuri pentru ocuparea locurilor de muncă. De asemenea, cel din urmă susține și că mediul de afaceri trebuie să încurajeze altfel românii.

Mai mult, oficialul a vorbit și despre munca la negru și a transmis faptul că nu există sesizări oficiale făcute la Inspecția Muncii în privința încălcării drepturilor și legislației în vigoare. Ministrul este de părere că implicarea autorităților în conștientizarea angajaților privind munca nedeclarată este foarte importantă. 

„Şi avem măsuri la Ministerul Muncii pentru a încuraja ocuparea şi pentru a sprijini angajatorul. Aceste măsuri sunt cei 2.250 lei pentru fiecare ucenic, tânăr angajat, şomer de peste 45 de ani, acele categorii greu angajabile. Trebuie să creăm măsuri să sprijinim mediul de afaceri să îşi creeze locuri de muncă, să şi le apere, dar şi mediul de afaceri trebuie să se aplece cu atenţie asupra angajaţilor săi.

Noi, autorităţile, trebuie să conştientizăm în primul şi în primul rând angajatul. Foarte multe persoane au câte 20-25 de ani stagii de cotizare, în cel mai bun caz la normă întreagă, cu salariul minim, dar majoritatea au fracţiune de normă”, a transmis ministrul Muncii. 

Informația momentului pentru toți angajații! În noul an apar noi schimbări pe piața muncii din România, conform unei analizei recente realizată de compania de soluţii de resurse umane K2S - Key 2 Success. Astfel că, în 2022, s-ar putea ca majoritatea angajaților să înceapă să muncească hibrid.

Conform analizei recente realizată de compania de soluţii de resurse umane K2S – Key 2 Success, principala tendinţă care va domina piaţa muncii în 2022 va fi munca hibridă, un mix între lucrul de acasă și munca de la birou, dacă evoluția epidemiei va fi favorabilă.

„Tabloul tendinţelor de anul acesta este completat de o accelerare a inteligenţei artificiale, integrarea programelor de sănătate mintală în rândul angajaţilor, accentul pus pe abilităţi şi nu pe roluri, dar şi monitorizarea productivităţii la locul de muncă”, informează autorii analizei respective. 

Astfel că, în 2022, principala provocare a angajatorilor va fi să găsească un echilibru între aşteptările angajaţilor (din ce în ce mai mari cu privire la un program de lucru flexibil chiar şi de acasă), menţinerea unei culturi organizaţionale solide şi lucrul în echipă.

„Datele noastre arată că aproximativ 90% dintre angajaţii români, manageri sau specialişti sunt multumiţi de libertatea crescută pe care o aduce munca de tip hibrid, sugerând că aceasta va fi probabil o tendinţă care se va impune pe termen mediu şi lung. Aşadar, 2022 vine cu noi provocări pentru angajatori – în special din zona de reinventare continuă a procedurilor şi proceselor, coeziunii echipei, dar şi a comunicării interne.

Aceasta din urmă suplineşte prezenţa fizică limitată la locul tradiţional de muncă şi echilibrează impactul negativ produs de ştirile despre pandemie. Toate acestea vor pune în continuare presiune pe top management şi pe departamentele de resurse umane, de a asculta mai mult sugestiile angajaţilor şi de a crea programe prin care angajaţii să se simtă conectaţi şi motivaţi”, a spus Valentin Dima, Consultant Senior la K2S. Forumul Economic Mondial previzionează că inteligenţa artificială şi automatizarea vor duce la crearea a 97 de milioane de noi locuri de muncă până în 2025.Din perspectiva angajatului, concentrarea pe dezvoltarea abilităţilor, îl va poziţiona mai bine pe piaţa muncii pentru a-şi valorifica ulterior noile oportunităţi de carieră. Această schimbare a focalizării de la roluri la competenţe va fi o tendinţă cheie pentru angați și angajatori în 2022, conform K2S – Key 2 Success.

Citit 1374 ori