În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial s-a aflat sub ocupaţia Italiei şi a Germaniei. În 1935 naziştii au forţat fiecare locuitor să plece pentru a avea control absolut asupra mării împotriva forţelor aliate. Mai târziu, în timpul Războiului Civil şi până în 1964 insula a devenit un refugiu pentru exilaţi. Alipită provinciei Kythera începând cu secolul 20, a fost repopulată, populaţia numărând pe atunci 334 de locuitori. Astăzi reprezintă o imagine deprimantă deoarece mulţi locuitori au abandonat-o.
Pentru a readuce la viaţă mica insulă grecească, cei 24 de locuitori ai acesteia fac tot ce le stă în putinţă. În utlimii ani s-au făcut eforturi uriaşe pentru a se găsi monumentele arheologice de pe insula. Cetăţenii promovează, de asemenea, ornitologia, Antikythira găzduind în jur de 250 de specii de păsări.
Decizia lui Diocese şi a Monemvasiei care, în cooperare cu municipalitatea şi comunitatea locală, oferă lunar 500 de euro pentru adăpost şi mâncare familiilor numeroase pentru ca acestea să se mute aici, precum şi o bucată de teren pentru a-şi construi o casă sau pentru a-şi deschide un business, le-a dat speranţă locuitorilor actuali. „Insula este foarte frumoasă dar traiul e puţin dificil pe timpul iernii. Căutăm familii care să o readucă la viaţă.
Avem nevoie de trei familii tinere şi suficient de mari încât să se umple insula de vocile copiilor, aşa cum era în urmă cu patru decenii, când eu însumi eram elev”, spune preşedintele acesteia, Andreas Harhalakis, citat de iefimerida.gr. El adaugă că profesiile de care sunt interesaţi îndeosebi sunt cea de constructor, pescar sau crescător de animale. Pe insulă nu există bănci sau ATM-uri, sunt doar câteva magazine cu produse de bază, dar şi legume din producţia localnicilor şi vin produs tot aici, însă locuitorii au totuşi electricitate şi conexiune la Internet.