Joi, 25 Aprilie 2019 03:00

Activităţile proiectului cultural "Să ţesem împreună Scoarţa Unirii"

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scopul Proiectului cultural :
„ Să țesem împreună Scoarța Unirii”

Conservarea, valorizarea și promovarea, în context național și european, a „scoarței”, ca element de patrimoniu, din zona etnografică reprezentată de Nordul Mehedințiului (comuna Ponoarele).

Obiectivul general al proiectului:

Susținerea culturii tradiționale a potențialului patrimonial al comunei Ponoarele, prin promovarea elementului de patrimoniu „scoarța”, în context local și internațional.

Activitățile proiectului cultural
„ Să țesem împreună Scoarța Unirii”

Activitatea 1: Realizarea unei cercetări etnologice privind scoarțele, din arealul comunei Ponoarele.
Activitatea 2: Realizarea a 4 ateliere de lucru, de industrie casnică mehedințeană (1 atelier de tors, 1 atelier de vopsit, 1 atelier de țesut)
Activitatea 3: Realizarea unui album fotografic al scoarței, ca obiect de patrimoniu.
Activitatea 4: Realizarea a două expoziții ( o fotoexpoziție și o expoziție cu scoarțele autentice, desfășurată sub valențele unei „ epoziții vii”.)
Activitatea 5: Managementul proiectului.

„ Proiectul : Să țesem împreună Scoarța Unirii este născut prin colaborarea cu specialiștilor Muzeului Regiunii Porțile de Fier cu reprezentanți ai primăriei Ponoarele și cu două ONG-uri (un ONG din Dr.Tr.Severin și un ONG din Belgia).

Noi ne-am axat pe promovarea elementelor de identitate națională ce ne definesc în evoluția noastră. Astfel, s-a ales ca element de patrimoniu „scoarța” din zona de N a județului, fiind o zona reprezentativă din punct de vedere meșteșugăresc, dar și a tradițiilor acest plai al cloșanilor. Totodată fiind o zonă ce trebuie susținută în demersurile ei. Desigur aici intră toată zona de N a județului. ”

-pentru Cotidianul Datina - d-na managerprof. drd. Doinița Chircu

Citit 2435 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 22:12