Marți, 05 Iulie 2022 09:37

Cine va beneficia de cei 300 de lei de la stat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început cea de-a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice! Cum funcționează cea de-a două etapă și care este bugetul alocat? 

Începând de vineri, 1 iulie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele.

Bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, precizează AFM într-un comunicat.

Prin programul Rabla pentru electrocasnice 2022, românii își pot cumpăra mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Pentru a beneficia de un voucher, cei interesați trebuie să dea la schimb aparatele uzate care fac parte din aceeași categorie cu cea în care se încadrează produsul care urmează să fie cumpărat.

Începe a doua a etapă Programului Rabla pentru Electrocasnice

În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 

500 de lei pentru laptopuri;

300 de lei pentru tablete.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele on-line prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului.

Unde poate fi utilizat voucherul?

Lista comercianților la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe site-ul Admnistrației Fondului pentru Mediu.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM, în aplicația informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Spre deosebire de bugetul din 2021, în acest an, suma alocată pentru cele două sesiuni a fost mult mai mare, bugetul fiind suplimentat cu o treime față de anul 2021. Astfel, în total au fost alocate 100 de milioane de lei în schimbul electrocasnicelor vechi.

Citit 1613 ori