Joi, 07 Septembrie 2023 14:12

Burse de merit pentru 21 de elevi şi studenţi performanţi din ţară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

21 de elevi şi studenți care provin din medii defavorizate, dar care au obținut rezultate foarte bune la învățătură vor primi burse de merit din partea Academiei Române. "Au povești de viaţă impresionante, pe care le trăiesc cu discreție şi decență", spun inițiatorii acestui program. 

21 de elevi şi studenţi performanţi vor semna marţea viitoare documentele de primire a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2023 - 2024.

Evenimentul se va desfăşura în Aula Academiei Române, începând cu ora 10,00, în prezenţa preşedintelui Academiei, Ioan-Aurel Pop, a secretarului general, Ioan Dumitrache, precum şi a membrilor comisiei care a evaluat şi selectat candidaţii.

''Cei 21 de bursieri provin din medii defavorizate sau din familii cu situaţii critice, unii dintre ei având poveşti de viaţă impresionante, pe care le trăiesc cu discreţie şi decenţă. Toţi sunt copii şi tineri studioşi, cu rezultate şcolare situate în zona performanţei'', se arată într-un comunicat al Academiei, citaţi de Agerpres. 

Toţi vor putea să-şi prelungească bursele până la finalizarea studiilor şcolare sau universitare, cu condiţia obţinerii mediei anuale de absolvire de minimum 9,50.

Elevii şi studenţii provin din şcoli, colegii şi universităţi din toate zonele ţării: Arad, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Fălticeni, Iaşi, Jibou, Piteşti, Seieni (Maramureş), Şotânga (Dâmboviţa), Vaslui, Tulcea. Cel mai mic bursier este elev în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Moftinu Mic, judeţul Satu Mare, iar o elevă provine din mediul instituţionalizat - DGASPC Iaşi.

Academia Română, apel la autorități

Academia Română derulează din 2019 un program mai amplu, intitulat "Academia Română în dialog cu tinerii", prin care urmăreşte sprijinirea şi promovarea tinerelor talente din şcoli şi universităţi, vizând pregătirea viitorilor intelectuali de elită ai ţării.

Academia Română doreşte să atragă atenţia autorităţilor statului asupra nevoii de susţinere continuă a educaţiei prin programe concrete de încurajare a tinerilor cu potenţial cognitiv remarcabil, din toate mediile sociale, în vederea alegerii unei cariere în instituţiile de cercetare şi culturale din ţară.

Citit 2009 ori