Joi, 28 Februarie 2019 02:00

Tunsul câinilor acasa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tunderea blanii face parte din procesul de ingrijire a cainelui. Taierea parului acasa te va scuti de niste cheltuieli in plus iar pe caine il poate scapa de un factor stresant, cum ar fi mersul la un salon. Desi unii caini stau cuminti si nu riposteaza, acest lucru nu inseamna ca le si place neaparat sa mearga la salon. Desigur, exista si cazuri in care animalul nu accepta deloc persoanele straine, asa ca va trebui sa optezi pentru tunderea animalului acasa.

Procesul de tundere al blanii cainelui nu este atat de greu pe cat pare. Pentru a nu intampina dificultati dar si pentru a-i oferi cainelui o tunsoare profesionala, se impune cunoasterea catorva notiuni generale.Instrumente necesare pentru tuns:

Foarfeca - este adesea folosita pentru a retusa tunsoarea sau tunsorile anterioare, pentru a indeparta parul incalcit, dar si pentru a tunde parul din zona fetei, din urechi de pe picioare si coada. Poti folosi o foarfeca cu varfurile rotunjite pentru a preveni eventualele accidente.

Masina de tuns - este utila pentu tunderea parului de pe intreg corpul animalului. Cu ajutorul masinii de tuns, poti taia parul mult mai scurt si mai rapid decat o poti face cu ajutorul foarfecii. Este recomandata in special in perioada de vara, cand este cald. Tunzand blana scurt, animalul nu va mai suferi la fel de mult de caldura.
Piepteni si perii - ustensile utile pentru a descalci blana si pentru a elimina excesul de par dupa pocesul de tundere. Specialistii recomanda perierea cainelui atat inainte cat si dupa procesul de tundere.
Atentie! Instrumentele enumerate mai sus trebuie sa fie destinate animalelor si nu oamenilor. Acestea se gasesc in Pet Shop-uri.

Citit 692 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2019 00:19