Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 03:00

20-21.04.2019

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


art 200419 01

Agresiunea cibernetică

Se poate vorbi despre cyberbullying atunci când internetul, telefonia fixă sau mobilă, precum şi alte forme de tehnologie digitală sunt folosite de indivizi pentru a ameninţa, umili, hărţui, supăra o altă persoană.  Această formă modernă de bullying a devenit, din păcate, din ce in ce mai răspândită. Deşi devine, din ce în ce mai mult, o preocupare publică, societatea are nevoie de o mai mare conştientizare a problemei pentru ca aceasta să fie abordată şi prevenită.

În ciuda dificultăţilor, societatea trebuie să adopte măsurile necesare pentru a încerca să prevină hărţuirea cibernetică. 
Unele dintre sunt:
- Explicaţi-le copiilor despre modul în care informaţiile online pot fi folosite şi distribuite la nivel global
- Identificaţi şi explicaţi riscurile care privesc schimbul de informaţii online
- Informaţi copiii despre impactul pe care îl poate avea un timp prelungit petrecut online asupra lor şi a celorlaţi
- Utilizaţi controlul parental, mai ales prin configurarea dispozitivelor copiilor în acest sens, în special în ceea ce priveşte setările de confidenţialitate. 
 
 
Avortul sau sarcina
 
 În România s-au întâlnit și încă se întâlnesc cazuri de fete minore care rămân însărcinate și fac avort.

Soluții:
- Ar trebui, in școli la o anumită vârstă să se vorbească cu tinerii despre aceste aspecte .
- Să se vorbească și cu părinții pentru ca ei să vorbească cu copii.
- Dacă nici cu ajutorul școlilor si al profesorilor nu va scade numărul acestor întâmplări ,ar trebui să nu mai fie acceptat avortul, ceea ce poate ii va face pe tineri să fie mai atenți și să-și poarte de grijă.

 

art 200419 02Telefonul și siguranța pe stradă

În opinia noastra una dintre problemele locale este faptul că o mare parte din populația tinerilor este mult mai preocupată de privitul in telefon decât de siguranța lor pe strada.De exemplu,pe trecerile de pietoni au loc o mulțime de accidente din cauza neatenției.
Pe lângă faptul că pietonii își neglijează siguranța privind în telefoane ,mai există și șoferi neatenți care pot fi in stare de ebrietate .
Noi credem că una dintre soluții este adăugarea unei aplicații în memoria tuturor telefoanelor care sa îi avertizeze pe pietoni când sunt pe stradă și se apropie o mașină de ei .

 

 

 

Citit 687 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 22:15
Mai multe din această categorie: « 13-14.04.2019 25.04.2019 »