Vineri, 10 Martie 2023 18:29

Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Și angajații de la privat ar putea primi voucher de vacanță, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament. Peste 4,2 milioane de români ar urma să se bucure de acest beneficiu, al cărui cost va fi suportat de Guvern. 

Dacă angajații din domeniul privat tot plătesc aceleași taxe și impozite precum bugetarii, atunci să și beneficieze de aceste drepturi. Aceasta este ideea de la care au plecat inițiatorii acestui proiect depus în Parlament. 

Inițiatorii proiectului propun ca toți angajații din mediul privat să beneficieze de vouchere de vacanță, precum și salariații care lucrează la stat, iar sumele vor fi suportate din bugetul de stat.

Este vorba de peste șase milioane de lei pentru cei 4,2 milioane de angajați din mediul privat. 

Nu va fi o gaură prea mare pentru buget, în condițiile în care 60% din această sumă se va întoarce tot la stat, sub formă de TVA, taxe și impozite pe venit. 

Dacă acest proiect va fi aprobat, începând din ianuarie 2024, toți salariații, fie că sunt bugetari, fie că lucrează în domeniul privat, ar urma să primească an de an câte un voucher de vacanță în valoare de 1.450 lei.

Angajatorii vor avea doar obligația să trimită liste cu toți salariații către direcțiile județene de finanțe.

Citit 701 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
925010

Autentificare