Miercuri, 20 Iulie 2022 15:32

ANM a anunțat Cod Portocaliu!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii ANM atrag atenţia că temperaturile vor atinge, în unele zone, chiar şi 40 de grade Celsius. Este alertă de caniculă în România! Atenţionările de ultimă oră a venit chiar astăzi, 20 iulie, din partea specialiştilor de la ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie).

Atenţionare meteo ANM tip Cod Galben pentru joi, 21 iulie

Prima atenţionare ANM este de tip Cod Galben şi vizează ziua de joi, 21 iulie. Fenomenele vizate sunt caniculă și disconfort termic ridicat.

În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35-37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, se arată în mesajul postat pe site-ul ANM. 

A doua avertizare meteorologică vizează un Cod Galben pentru zilele vineri-duminică (22, 23 şi 24 iulie), respectiv Cod Portocaliu pentru vineri şi sâmbătă (22 şi 23 iulie).

Codul Galben vizează val de căldură şi disconfort termic ridicat, anunţă ANM. În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade. 

Codul Portocaliu vizează val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Şi Capitala va fi afectată de valul de căldură, astfel că bucureştenii trebuie să se aştepte la patru zile de foc.

Potrivit prognozei meteo, de joi şi până duminică, valul de căldură va persista și se va intensifica treptat.

În general, temperatura maximă va fi de 35-37 de grade Celsiu, iar cea minimă de 17-20 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citit 751 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905224

Autentificare