Miercuri, 05 Februarie 2020 00:00

Apa meteorică desființată și la Turnu Severin

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cantitatea anuală de apă pluvială se împărțea pe fiecare factură în funcție de numărul de zile cuprins în perioada de facturare. Evacuarea apei pluvialeera inclusă în tariful local de canalizare.

Apa meteorică nu va mai fi facturată, după ce au fost abrogate alineatele din „Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare” careobligau companiile de apă să le factureze.

Primele primării ce au scutit în ultimii ani populația de la plata acestei taxe, au fost cele din Craiova, Rm. Vâlcea și Ploiești .

Daniel Cîrjan alături de consilierii locali liberali au inițiat un proiect de hotărâre de Consiliul Local care prevede eliminarea facturării apei meteorice pentru persoanele fizice și juridice de pe raza municipiul Drobeta -Turnu Severin.

”În 2015, tot ca urmare a inițiativei consilierilor PNL, s-a eliminat facturarea apei meteorice pentru persoanele fizice și juridice din municipiu, hotărâre care a fost menținută și de instanța de judecată prin decizie definitivă.


Guvernul PSD a elaborat anul trecut Legea 2015/2018 în baza căreia Consiliul Local al municipiului a fost nevoit să adopte Hotărârea nr. 291/30.10.2018 pentru aprobarea tarifului pentru serviciul de colectare a apelor meteorice, serviciu prestat de societatea Secom SA.


Tot în 2018, prin OUG 114/2018, s-au abrogat dispozițiile referitoare la apa meteorică, motiv pentru care la acest moment există posibilitatea legală ca autoritățile locale să elimine de la facturare apa meteorică.

Având în vedere legislația actuală, noi considerăm că cetățenii municipiului Drobeta Turnu Severin pot fi scutiți de plata costurilor generate de apa meteorică în baza unei hotărâri de Consiliu Local al municipiului Drobeta Turnu Severin.„- a declarat viceprimarul orașului Dr Tr Severin - Av. Daniel Cîrjan.

A fost nevoie de peste 5000 de semnături ca această taxă a ”apei de ploaie” să fie desfințată.

Acum în Arad, spre exemplu această taxă este încă în vigoare. Compania de Apă Arad spune că nu facturează apa ci serviciul prestat de companie pentru colectarea, transportul și epurarea apelor meteorice (pluviale).

Citit 7144 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924934

Autentificare