Miercuri, 02 Februarie 2022 10:57

Când se ridică toate restricțiile din România?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflat la o dezbatere organizată de Alianța pentru Turism Brașov, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a venit cu vești extraordinare pentru toți românii.

El le-a transmis participanților la dezbatere că ridicarea restricțiilor impuse de către coronavirus va putea fi posibilă în martie-aprilie.

„Condiţia primară să ne meargă bine ca ţară este ridicarea restricţiilor. Fără acest lucru, activitatea economică nu poate fi reluată la capacitate maximă. Am participat, vineri, la o întrunire la nivel de premier cu marii agenţi economici şi acolo s-a ridicat această problemă şi s-a spus că, undeva prin martie-aprilie, am putea ajunge cu toţii la situaţia în care mai toate restricţiile să fie ridicate. Fără discuţie, demersul trebuie să fie comun (…) şi nu ezitaţi să mă contactaţi şi să încercăm împreună să rezolvăm lucrurile”, a declarat acesta la dezbaterea organizată de Alianța pentru Turism Brașov. 

De asemenea, în cadrul dezbaterii, reprezentanții industriei au spus că Executivul ar trebui să ia în calcul o reglementarea a testării pentru depistarea coronavirusului în cazul turiștilor.

Reprezentanții spun că susțin o testare ulterioară intrării în România a turiştilor, indiferent dacă sunt români sau nu, și nu una anterioară sosirii și ruperea incidenței de restricții, având în vedere că rata de transmitere a tulpinii Omicron nu mai este relevantă.

Noi restricții au intrat în vigoare de azi, 31 ianuarie

Duminică, 30 ianuarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat o nouă hotărâre care introduce restricții noi împotriva COVID-19 pentru locuitorii județului Ilfov.

Începând cu 31.01.2022, ora 00.00, se vor aplică noi reguli pentru locuitorii din Buftea, Ciorogârla, Ștefăneștii de Jos, 1 Decembrie, Domneșți, Periș, Gruiu, Măgurele.

Printre măsurile împotriva COVID-19 se regăsesc:

obligativitatea purtării măștii de protecție;

sunt interzise evenimente private mari precum nunți, botezuri;

cafenelele și restaurantele funcționează între 05.00 la 22.00 la capacitate de 30%;

Un număr de 16 oraşe şi municipii au o rată de infectare cu SARS-CoV-2, cumulată la 14 zile, de peste 20 cazuri la mia de locuitori, cele mai mari incidenţe înregistrându-se în municipiul Dej (Cluj) – 33,79, municipiul Timişoara (Timiş) – 27,77 şi municipiul Cluj-Napoca (Cluj) – 27,72, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Incidenţe mari se înregistrează şi în oraşele Otopeni (Ilfov) – 27,5, Oradea (Bihor) – 24,23 şi Ghimbav (Braşov) – 23,59.

O rată de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la mia de locuitori se înregistrează în toate cele 290 de oraşe.

La nivelul comunelor, cea mai mare incidenţă se înregistrează în localitatea Dumbrăviţa (Timiş) – 47,43 (891 de cazuri la o populaţie de 18.785 de persoane).

Citit 805 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
925489

Autentificare