Marți, 28 Septembrie 2021 10:29

Ce efect are a treia doză de la Pfizer

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A treia doză de vaccin împotriva coronavirusului a declanșat dezbateri aprinse între specialiști. În acest context, oamenii vor să știe care este diferența între primele doze și așa numitul booster. Și de ce ar fi necesară o a treia doză. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a anunțat că a trei doză de vaccin va fi disponibilă pentru persoanele care sunt considerate ușor sau sever imunocompromise.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a recomandat recent, începând cu 20 septembrie, dozele de rapel pentru a spori eficiența vaccinurilor Pfizer și Moderna, scrie Republicworld.

Conform CDC, vaccinurile COVID-19 sunt anticorpi administrați extern care ajută la dezvoltarea imunității împotriva coronavirusului. Ele susțin capacitatea sistemului imunitar intern – macrofage, limfocite B și limfocite T – de a apăra organismul împotriva germenilor invadatori numiți „antigeni”.

În prezent, există trei tipuri de vaccinuri COVID-19 disponibile pe piață care ajută la stimularea răspunsului imun – ARNm, subunitate proteică și vaccinuri vectoriale. După cum recomandă CDC, pentru a fi complet vaccinați, este posibil să aveți nevoie de două doze din vaccinurile COVID-19 furnizate de Pfizer-BioNTech și Moderna. Cu Johnson și Johnson’s Janssen, o singură doză este suficientă pentru o protecție completă. 

Potrivit Hopkins Medicines, a treia doză de vaccinuri pe bază de ARNmesager, de la Pfizer și Moderna, este identică cu primele sale două doze. S-a dovedit că stimulează imunitatea slăbită împotriva noului coronavirus. Conform FDA și recomandării CDC, cei cu afecțiuni medicale preexistente pot primi o a treia doză în termen de 28 de zile de la a doua doză.

Citit 826 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920505

Autentificare