Joi, 12 August 2021 00:01

Cîțu crede că prețurile au înregistrat o creștere TEMPORARĂ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Florin Cîțu a spus la finalul ședinței de Guvern, că, potrivit datelor de la BNR, creșterile de prețuri din această perioadă sunt doar temporare. 

„BNR a prezentat raportul asupra inflației. Decizia Băncii Centrale de săptămâna trecută a fost de a nu crește dobânzile, ceea ce pentru mine arată că această creștere a prețurilor este temporară pentru că dacă Banca Centrală ar fi crezut că este o creștere a prețurilor care să fie permanentizată ar fi luat o decizie de creștere a dobânzilor”, a declarat Florin Cîțu referitor la creșterea prețurilor din ultima perioadă.

Șeful Executivului a precizat că s-a uitat pe nraportul prezentat de BNR pentru a vedea de unde vin creșeterile.

„Majorarea materilor prime reflectate mai ales în prețul combustibililor, perturbări ale lanțurilor de valoare adăugată, ușaoră depreciere a monedei naționale în raport cu euro. Cam de aici ar veni cele mai mari creșteri în România. Tot BNR ne spune: creșterea cotației țițeiului este încorporată rapid în prețul combustibilior, deci imediat se vede în România, în timp ce factura gazelor naturale se ajustează cu o anumită întârziere, ceea ce vedem la pompă e datorită a ceea ce vedem la prețul țițeiului la nivel global”, a explicat Cîțu.

Premierul a precizat că în România, chiar și după această creștere, rămâne cu al doilea cel mai ieftin combustibil din UE după Bulgaria.

Citit 825 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924942

Autentificare