Miercuri, 20 Octombrie 2021 08:56

Ministrul Energiei are vești bune pentru milioane de români

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit acestuia, în ciuda majorării prețului la gaz și energie electrică, în această iarnă, consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, adică exact cât au plătit și anul trecut. Anunțul lui Virgil Popescu vine să liniștească familiile care nu dispun de posibilități materiale pentru susținerea unor facturi mai mari la lumină și căldură.

Oficialul a mai spus că plafonarea prețului la energie și gaze naturale s-a făcut printr-o serie de măsuri pe care autoritățile le-au luat pentru a-i ajuta pe români sp treacă cu bine peste această iarnă. 

Potrivit Ministrului Energiei, tot ce trebuie să facă românii în această iarnă este să-și monitorizeze consumurile și nimic altceva. Virgil Popescu a precizat că în cazul în care prețul urcă peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei.

Virgil Popescu a dat asigurări că țara noastră are stocuri suficiente de gaze naturale pentru a trece cu bine peste această iarnă. În total, de măsurile acordate de Guvern, pentru sprijinul populației, vor beneficia 6 milioane de gospodării, ceea ce înseamnă peste 15 milioane de români.

Legea consumatorului vulnerabil ar urma să fie aprobată de Camera Deputaților în cursul săptămânii viitoare, și apoi va merge la promulgare. Actul normativ va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021 și se va aplica până la data de 31 martie 2022.

Citit 801 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Octombrie 2021 09:00

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
925918

Autentificare