Vineri, 24 Septembrie 2021 15:53

Noi modificări vor fi aduse legii asistenței sociale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Muncii și al Protecției Sociale, Raluca Turcan, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre modificările care vor fi aduse legii asistenței sociale. Ministrul notează că dorește ca aceste modificări să îi ajute cu adevărat pe cei vulnerabili. În plus, ministrul spune că România duce lipsă de asistenți sociali specializați. 

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, notează că a avut miercuri o vizită în Tulcea, unde a descoperit că situația vârstnicilor este foarte gravă, având în vedere că este vorba despre persoane izolate care se află ”într-o sărăcie evidentă”. 

”La nivel național, doar 7% din unitățile administrativ – teritoriale acordă servicii integrate destinate vârstnicilor, iar în cazul județului Tulcea, pe care l-am vizitat astăzi, situația vârstnicilor este cu atât mai gravă cu cât vorbim despre persoane izolate, aflate într-o situație de sărăcie evidentă. Reforma asistenței sociale, pe care am demarat-o deja, va oferi un sprijin real atât persoanelor vârstnice, care constituie principala categorie vulnerabilă din România (31,16%), cât și celorlalte categorii extrem de expuse.”, notează ministrul. 

Ministrul Raluca Turcan a mai notat că dorește ca modificările aduse legii asistenței sociale să asigure nevoile persoanelor vulnerabile, potrivit principiului ”finanțarea urmează beneficiarul”. Aceasta spune că primăriile vor fi responsabile cu luarea în evidență a persoanelor vârstnice.

Citit 811 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906544

Autentificare