Vineri, 03 Septembrie 2021 14:22

Raluca Turcan, ultimatum pentru angajații de la stat care au și pensie, și salariu! Au 30 de zile să-și exprime opțiunea!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că a fost adoptat în primă lectură proiectul de Lege privind interzicerea cumulului pensie-salariu la stat. Potrivit șefei Muncii, persoanele care doresc să lucreze până la 70 de ani o pot face la cerere. Mai mult, în privința bugetarilor care în acest moment primesc și pensie, și salariu, Turcan a declarat că au ca termen 30 de zile de la publicarea legii ca să aleagă fie pensia, fie salariul. 

 „Persoanele își pot prelungi activitatea atâte în sectorul public, cât și în cel privat. Anii munciți în plus conduc la recalcularea pensiei.Un salariat care ajunge la vârsta legală de pensionare și dorește să muncească mai departe depune o cerere în sensul acesta și aceasta e suficientă pentru a-și putea prelungi activitatea. Pentru sectorul public, există niște reglementări specifice. În momentul în care o persoană optează pentru prelungirea activității, atunci, dacă îndeplinește condițiile de pensionare, se suspendă dreptul la pensie. Opțiunea de continuare a activității după împlinirea vârstei legale de pensionare are drept consecință suspendarea pensiei. Și, în momentul de față, cei care cumulează pensia cu salariul la stat au obligația ca, în 30 de zile de la publicarea acestui act normativ, să-și exprime această opțiune. Evindet că angajatorii trebuie să-i informeze pe cei care, în momentul de față, beneficiază de cumulul pensie-salariu, iar dacă nu fac lucrul acesta vor primi amendă”,a declarat Raluca Turcan.

Citit 937 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924083

Autentificare