Vineri, 15 Iulie 2022 10:21

Românii cu venituri mici vor primi 1.000 de lei de la stat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

”Cei 1.000 de lei pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde vor ajunge unde trebuie. Ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin”, a declarat, miercuri, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. 

În context, Boloş, a anunţat că, până miercuri, au fost emise peste 1,5 milioane de carduri sociale cu ajutorul cărora 2,5 milioane de români vor putea cumpăra alimente sau mese calde.

„S-au emis peste 1,5 milioane de carduri sociale. Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate”, a mai spus Boloș.

Pentru cei aflați în nevoie

Marcel Boloș a scris și pe pagina de FB că ”Am reușit să emitem deja peste 1,5 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul #SprijinpentruRomânia. Iar pentru săptămâna viitoare ținta este să depășim pragul de 2 milioane de carduri”. 

”Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Naţională Poşta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile. În final, cei 1.000 de lei pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde”, a amenționat ministrul, reamintind că, pe carduri, vor fi patru tranșe a câte 250 de lei. 

Vor primi toți cei care sunt pe liste

”Și pentru că sunt printre dumneavoastră persoane care mi-au scris pentru a mă întreba despre situația cardului, vreau să fac următoarea precizare: Alături de #MMSS, ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Deci dacă nu ați primit cardul încă, nu vă îngrijorați, toți cei implicați sunt mobilizați exemplar pentru a urgenta distribuirea”, a scris ministrul Boloş, pe pagina sa de Facebook. 

Aceste vouchere sociale sunt acordate de Guvernul Ciucă prin intermediul programului „Sprijin pentru România”.

Banii de pe carduri vor putea fi cheltuiți doar pentru alimente de bază sau hrană caldă. Dacă cei 250 lei vor fi folosiți în alt scop, românii riscă amenzi enorme.

Peste 2,5 milioane de români primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde. De săptămâna trecută a început distribuirea cardurilor, cu o întârziere de peste o săptămână. Sumele de 250 de lei se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului. Pensionarii au voie la fast food sau la patiserii scumpe, dar nu și în marile supermarketuri. Acest lucru i-a înfuriat pe mulți dintre seniorii țării, mai ales că folosirea banilor în alte scopuri atrage amenzi foarte mari.

Citit 826 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920180

Autentificare