Miercuri, 09 Noiembrie 2022 05:27

Senatul a adoptat plafonarea prețurilor la lemnele de foc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alina Gorghiu (PNL), șefa Senatului, a anunțat, luni, 7 noiembrie, că Ordonanța cu privire la plafonarea prețului la lemnele de foc va fi modificată de către Camera Deputaților, ca for decizional. Anunțul vine în urma deciziei din 5 octombrie 2022 a Executivului de a plafona prețul la lemnele de foc. 

Ordonanța de urgență care prevede plafonarea prețurilor la lemnele de foc a fost adoptată tacit, luni, 7 noiembrie, de către Senatul României. OUG va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Guvernul României a adoptat pe 5 octombrie decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc

„Inițiativa se consideră adoptată prin împlinirea termenului. Urmează să fie transmisă Camerei Deputaților spre dezbatere și adoptare în calitate de cameră decizională”, a anunțat președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu (PNL).

Executivul a adoptat pe 5 octombrie decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc.

„Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți”, anunța premierul Nicolae Ciucă.

Conform Constituției României, prima cameră sesizată se pronunță în termen de 45 de zile. Însă pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depășirii acestor termene se consideră că proiectele de legi au fost adoptate. Respectiv, după adoptare sau respingere de către prima Cameră sesizată, propunerea legislativă se trimite celeilalte Camere care va decide definitiv. 

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat că Ordonanţa prin care este plafonat preţul lemnelor de foc, care a trecut tacit de camera superioară, va fi modificată şi îmbunătăţită, lucru care se va întâmpla la Camera Deputaţilor.

La întrebarea dacă s-a ajuns la un acord în coaliţia de guvernare PSD-PNL cu privire la modificările aduse acestei Ordonanţe, în contextul în care actul trece tacit de Senat, Alina Gorghiu a precizat că actul normativ va fi îmbunătățit în această direcție, iar ulterior acesta va fi discutat în plenul Camerei Deputaților.

„Se discută, premierul a comunicat deja public în urma discuţiilor cu colegii din coaliţie că va fi modificată, că va fi îmbunătăţită această formă, este un lucru care se va întâmpla zilele viitoare şi îl veţi vedea în Camera Deputaţilor discutat şi concluzia va fi subliniată prin amendamentele pe care colegii din Cameră la vor face la ordonanţă. Deci va fi modificată şi ordonanţa aceasta”, a precizat Gorghiu, conform publicației Agerpres.

Citit 815 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
925420

Autentificare