Marți, 14 Martie 2023 09:38

Taloanele de pensie se schimbă radical!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vechiul talon de pensie va deveni maculatură pentru pensionarii obișnuiți cu calculatoarele sau smartphone-urile. Talonul clasic urmează să fie înlocuit de un nou talon în format electronic. Acesta poate fi obținut de orice pensionar din România și are mai multe beneficii față de celălalt. 

Noul talon de pensie electronic este accesat destul de greu de către pensionarii români și asta pentru că cei mai mulți nu se pricep la capitolul tehnologie. Sistemul online este mai mult decât complicat pentru majoritatea pensionarilor care, de obicei, renunță preferând să utilizeze varianta clasică cu care s-au obișnuit. Astfel, va trece foarte mult timp până când documentul, care ar trebui să fie primul pas spre digitalizarea sistemului național de pensii, va ajunge în posesia proprietarilor de drept. Din păcate, pensionarii nu știu că talonul electronic de pensie îi poate scuti să mai aștepte poștașul acasă, totul desfășurându-se în sistem online.

Cei care vor să scape de această grijă pot beneficia deja de un talon de pensie electronic, însă procedura de obţinere este un pic greoaie, având în vedere că presupune cel puțin un drum la Casa de Pensii. Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii, a anunțat joi că nicio pensie nu va scădea după recalculare. Mai mult, acesta a subliniat faptul că eliminarea inechităților ar putea duce la creșterea veniturilor în anumite cazuri.

Citit 718 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
925407

Autentificare