Prima pagină

Prima pagină (275)

Ion Ștefan campionul reformei
Evident, reforma statului trebuie să înceapă cu administrația. Miercuri am avut o discuție cu Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Realmente m-a impresionat determinarea acestui ministru în asumarea reformei administrației. A fost unul dintre cei trei miniștri care a primit aviz negativ în Comisiile de specialitate ale Parlamentului. A fost un ministru contestat și criticat și căruia încă din primele zile i s-au pus tot felul de etichete și stereotipuri.

Din ce în ce mai mulți parlamentari, fug ca dracu’ de tămâie de anticipate. E clar că PSD nu vrea. E clar că nici Pro România nu vrea, după dezertarea a șapte parlamentari în frunte cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu. Parlamentarii care mai rămân în partidul lui Ponta se vor întoarce la PSD, mai ales că s-au creat premise favorabile după venirea la butoane a lui Marcel Ciolacu, un apropiat al lui Mihai Tudose și Victor Ponta. În orice caz, Ponta rămâne cu vreo 20 de voturi. Adunate cu cele 200 ale PSD, sunt 220 de voturi.

Miercuri, 11 Decembrie 2019 00:00

Iohannis a dat semnalul Reformei (prima parte)

Pentru prima dată în cinci ani, m-a uns la suflet discursul președintelui Klaus Iohannis de la ședința solemnă a Parlamentului, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, dar și discursul de la recepția de la Palatul Cotroceni. Președintele a folosit o sintagmă pe care eu o repet de mulți ani: reforma marilor sisteme publice: administrație, sănătate, învățământ. Digitalizare, informatizare, debirocratizare. Sunt niște deziderate în care nu doar eu cred, ci 20 de milioane de români. Cel puțin la nivel declarativ, mi-a plăcut că președintele țării și le-a asumat. Dar, în primul rând, trebuie să și le asume Guvernul. Votul meu de pe 4 noiembrie a fost unul condiționat în asumarea de către Guvern a acestor imperative sociale.

Deputat Av. Dr. Remus Borza

Supraacciza la carburanți a fost eliminată în plenul Camerei Deputaților. Pun pariu cu cine vrea că prețul la pompă nu va scădea. În acest sens, vă dau un singur exemplu. În octombrie 2008, prețul petrolului ajunsese la un record istoric de 147 dolari barilul. În prezent, e în jur de 70 dolari, adică jumătate față de vârful din 2008. În acel an, prețul la pompă era 0,6 euro/l de carburant, ori azi prețul la pompă e de 1,3 euro/l de carburant. Deci barilul s-a înjumătățit, dar prețul la pompă s-a dublat”, a spus Remus Borza în platoul DCNews, adăugând că „avariția multinaționalelor nu are limite”.

Schimbarea de paradigma artistica are ca rezultat infatisarea frumosului - nu sugerat, ci dedus, nu a frumosului infatisat, ci criptat in raportul dintre forma si culoare..., intreaga compozitie exaltind o fi-lozofie noua: la vremuri noi, teme regindite in cheia abstractului...

România are un potențial energetic considerabil, o economie dinamică în curs de dezvoltare și o șansă să creeze multe locuri de muncă verzi aliniate la nevoile viitorului. Potrivit analizei, ingineri de mașini electrice, energeticieni eolieni și marini sau specialiști forestieri sunt câteva din locurile de muncă care vor crește și apărea în România în următorii 5-10 ani.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a afișat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a anunţat că a finalizat procesul de evaluare şi a semnat contractul de finanţare în cadrul POIM 2014-2020 pentru Secţiunea 3C, Subsecţiunea 3C3 Biharia-Borş, parte a autostrăzii Transilvania, proiect evaluat la 193,97 milioane lei, conform Mediafax.

Deputatul Remus Borza, după eşecul Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale, punctează că scorul obţinut de candidata PSD este mai mare decât numărul de voturi obţinut de partid la alegerile parlamentare din 2016.

Plecăm de la o fumigenă lansată de ministrul Finanțelor: 4,4% deficit bugetar pe 2019. Consecințele unei atare declarații pot fi dramatice pentru România. Pe lângă deprecierea monedei naționale în raport cu principalele valute, care afectează milioane de români, riscăm o înrăutățire a ratingului de țară și o creștere a costului finanțării de pe piețele internaționale. Doar în contul dobânzilor la împrumuturi vom plăti anul acesta aproape 4 miliarde euro, în condițiile în care datoria totală externă a României se apropie de 105 miliarde euro, plecând de la 0 în anii 90. Raportat la consecințe, ministrul de Finanțe ar trebui să fie mai cumpătat în declarații.

Pagina 1 din 20

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
90841

Autentificare