Prima pagină

Prima pagină (533)

Vineri, 23 Octombrie 2020 00:00

Ministerul Mediului va demara noi investiții

”Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor (MMAP) pregăteşte demararea lucrărilor pentru încă 7 noi platforme pentru gunoiul de grajd şi pentru o staţie de compostare. Comunele beneficiare sunt: Mica, Luna, Dăbâca, Recea Cristur - judeţul Cluj, Drăguşeni - judeţul Iaşi, Valea Nucarilor - judeţul Tulcea, Timişeşti - judeţul Neamţ. Staţia de compostare va fi construită în comuna Jegălia - judeţul Călăraşi”, arată ministerul într-un comunicat, potrivit news.ro.

Echipa de cercetători AstraZeneca ar putea relua testările pentru vaccinul împotriva COVID-19, conform surselor citate de Reuters, scrie Mediafax. Testările au fost sistate din cauza unui participant din Oxford, Marea Britanie, care s-a îmbolnăvit.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat cele mai recente date privind evoluţia pandemiei în ţara noastră, iar cifrele nu sunt deloc bune. Sute de localităţi din România au intrat deja în scenariul roşu, cu incidenţe ale cazurilor de peste 3 la mia de locuitori, iar bilanţurile zilnice nu dau semne de îmbunătăţire deocamdată. Miercuri s-a înregistrat un nou record de cazuri în ultimele 24 de ore. Ne apropriem de 5.000 de cazuri/zi!

Miercuri, 21 Octombrie 2020 00:01

Se întorc măsurile din starea de urgență!

Potrivit Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice. Aceasta trebuie purtată în așa fel încât să acopere atât gura cât și nasul. Măsura se aplică pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

”Cred că trebuie să spunem în mod clar ce se întâmplă începând de mâine cu unitățile de învățământ din București, este incredibil ce s-a întâmplat la nivelul municipiului București, ce a făcut comitetul pentru situații de urgență.

Granturile pentru capital de lucru pot fi accesate începând de joi, 22 octombrie, de la ora 10:00, a anunţat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MMEMA), într-un comunicat transmis luni AGERPRES

Premierul României a spus că își cere scuze față de românii care vor să organizeze nunți sau botezuri în această perioadă, evenimente care sunt interzise din cauza pandemiei.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede, printre altele, o majorare a salariilor funcţionarii publici şi personalului contractual din aparatul Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului şi din serviciile Parlamentului, transmite Agerpres. Proiectul merge acum la preşedintele Iohannis pentru promulgare.

Evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

„Noi am luat în calcul toate variantele posibile, astfel încât să nu fie puși în pericol elevii și profesorii. La momentul acesta, rata la nivelul Mun. Bucureși este de 2.69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, noi am avut doar o ședință de lucru, pentru a fi pregătiți.

Pagina 1 din 39

citeste ziarul

mica publicitate

cel mai harnic prmar

cel mai harnic viitor prmar

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
211367

Autentificare