Prima pagină

Prima pagină (302)

“Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară”, a anunțat Ministerul Educației. Decizia a fost anunțată printr-un comunicat de presă, după o ședință la sediul ministerului la care au participat ministrul Dezvoltării, un secretar de stat din Transporturi și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor și ai Asociației Elevilor din Constanța. Ministerul susține că gratuitatea va fi aplicată printr-un “act normativ” elaborat de “ministerele implicate”.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că pensiile vor creşte pentru că sumele sunt prevăzute în bugetul de stat, dar a precizat că majorarea alocaţiilor depinde de resursele financiare care trebuie să le susţină, fără să fie afectat deficitul bugetar.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat că nu se mai justifică continuarea programului ”Prima Casă”, pentru că nu mai susține sectorul imobiliar, iar oamenii au început deja să se îndrepte spre alte soluții de creditare.

Toți românii trebuie să știe ce perioade se adaugă la vechimea pentru stabilirea pensiei. Deși nu s-au plătit contribuții în acele perioade, acestea sunt considerate ca fiind considerate ca stagii de cotizare.

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 00:00

Cum se va face cadastrul în 2020

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) anunță o nouă metodă pentru a obține extrasul de plan cadastral. Acest lucru este valabil pentru notari sau persoanele interesate, fără plata unui tarif de urgenţă, începând cu data de 8 ianuarie 2020.

Anunț de ultimă oră pentru cei care și-au depus proiectele în cadrul PNDL. Mii de români sunt vizați. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan a făcut anunțul astăzi. Lucrări de 200 de milioane au fost retrase de la plată. 

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un proiect de ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care prevede emiterea actelor electronice de identitate.

Ludovic Orban a declarat că Guvernul va continua să finanţeze Programele Rabla şi Rabla Plus, care vor fi reluate, cel mai probabil, din luna martie. Aceasta sunt condițiile pe care cineva trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibil în programul Rabla 2020. 

Premierul Ludovic Orban ar urma să fie dat la o parte de la șefia Guvernului, susține publicația Național.

Conform sursei citate, în urma unei înțelegeri între PNL și PSD, Klaus Iohannis și-ar fi dat acceptul pentru numirea lui George Maior în fruntea Executivului.

Anul 2020 le va aduce salarii mai mari cu 25% față de anul 2019.

Bugetul propus Educației pentru 2020 este de 32,8 miliarde de lei, cu 2.5 % mai mare față de 2019 când fostul guvern propunea un buget de 29,4 miliarde de lei. În același timp, după rectificarea din 2019, bugetul executat al educației a fost de 31,59 de miliarde de lei.

Pagina 1 din 22

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
102953

Autentificare