Prima pagină

Prima pagină (233)

De 30 de ani, ne aflăm într-o interminabilă campanie electorală și întrecere socialistă în a arunca cu pomeni în anumite categorii socio-profesionale, timp în care reforma marilor sisteme publice a fost pusă în așteptare. Spun de mult timp că nu mai putem aștepta, cum nici criza nu va aștepta după noi! Reforma sistemelor publice înseamnă sănătate, învățământ, administrație. Cu alte cuvinte, cele trei mari găuri negre ale bugetului de stat, caracterizate prin anacronism și lipsă de eficiență.

Teodor Meleșcanu e unul dintre cei mai experimentați oameni politici din România. Diplomat de carieră, a intrat în Ministerul Afacerilor Externe în anul 1966, urmând pas cu pas cariera diplomatică până la rangul de ambasador.

Venirea toamnei este un prilej bun pentru a face câteva verificări la maşină şi a te asigura că acesta să află într-o stare bună. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să te ocupi când vine toamna:

Românii vor avea 15 zile libere în anul 2020, sărbători legale, dintre care 11 vor pica în timpul zilelor lucrătoare.

Astfel, primele zile libere din 2020 sunt pe 1 și 2 ianuarie. Dacă Guvernul va hotărî ca vineri, 3 ianuarie, să fie zi liberă, românii se vor bucura de o minivacanță de 5 zile chiar după Revelion.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care coşul lunar de produse pentru un trai minim decent devine prinicipalul element de fundamentare a salariul minim pe economie şi a politicilor salariale. Legea, iniţiată de parlamentarii Adrian Dohotaru, Adrian Solomon şi Gabriela Creţu, a fost adoptată cu 158 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 82 de abţinteri, camera fiind for decizional.

Moţiunea de cenzură votată joi în plenul reunit al Parlamentului a înregistrat o premieră absolută, după ce a trecut datorită voturilor parlamentarilor minorităţilor naţionale. Încă din februarie 2018, Remus Borza atrăgea atenția că cele 17 mandate puse pe masă pentru toate minoritățile, altele decât cea maghiară, „viciază și distorsionează echilibrul de forțe din Parlament”.

Forța Națională este o alternativă viabilă pentru cei care nu se regăsesc ideologic, doctrinar sau din considerente de ordin personal. E un partid înființat în 2016. A avut o istorie mai puțin publică. Eu am intrat în martie 2019 în Forța Națională. Atunci am publicat și un manifest pentru Un nou început.

Venirea toamnei este un prilej bun pentru a face câteva verificări la maşină şi a te asigura că acesta să află într-o stare bună. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să te ocupi când vine toamna:

Vineri, 11 Octombrie 2019 00:00

PENTRU un nou început!

“Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Mă știți. Sunt un om al acțiunii, al soluțiilor, al construcției. Haosul politic al ultimei perioade, amatorismul incalificabil al opoziției și oportunismul sistemic al clasei politice m-au convins că proiectul pe care l-am pornit la începutul acestui an este exact soluția de care e nevoie în aceste zile.

Veşti proaste pentru şoferii care nu respectă noile prevederi ce vor intra în vigoare de sâmbătă. Aceştia riscă să rămână imediat fără permis în cazul în care fac asta la volan. Anunţ important.

Pagina 1 din 17

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
78153

Autentificare