640x90

Prima pagină

Prima pagină (504)

Veste importanta pentru elevii din Romania. Ministerul Educatiei a decis inchiderea scolilor timp de trei zile, din cauza alegerilor locale de pe data de 27 septembrie.

Marți, 22 Septembrie 2020 08:55

Se întoarce vara. Prognoza meteo de la ANM

Dacă în ultimele zile ne-am confrutat cu temperaturi destul de scăzute, potrivit datelor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, vara se întoarce în România, iar în unele zone ale țării sunt așteptate temperaturi de peste 30 de grade.

Comisiile de buget au aprobat creşterea pensiilor cu 40%; articolul privind majorarea cu 14% a fost eliminat.

Guvernul din Italia, țară în care muncesc peste un milion de români, pregătește o schimbare radicală a sistemului de pensii. Un milion de români au ales să muncească în Italia pentru a-și putea întreține familiile. Aceștia ar putea fi afectați de noile planuri ale Guvernului italian. Potrivit ziarului Il Messaggero, Guvernul de la Roma pregătește o nouă reformă a sistemului de pensii.

Joi, 17 Septembrie 2020 08:32

Progrmaul ”Casa Eficientă Energetic”

Potrivit unui comunicat de presă din partea autorităților românii pot primi 15.000 de euro de la stat. Pentru a intra în posesia banilor, acețtia trebuie să se înscrie online începând de azi, ora 13:00.

Legea pensiilor a fost modificata. Potrivit ultimelor masuri, a fost extinsa lista localitatilor in care locuitorii se pot pensiona mai devreme, fara a fi penalizati. Decizia a fost luata dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 201/2020.

Romgaz (SNG) şi GSP Power au semnat vineri, la Halânga, Mehedinţi, un memorandum de înţelegere pentru construcţia unei noi centrale pe gaze cu o putere instalată de 150 de MW şi a unui parc fotovoltaic de 50 de MW, pe terenul actualei centrale ce nu mai funcţionează. O suprafaţă de 96 de hectare (depozit de zgură) va fi ecologizată iar pe acest teren ar urma să fie instalate panourile fotovoltaice.

Pandemia de coronavirus a făcut prăpăd în România. Nici noul an școlar nu face excepție. Astăzi este prima zi de școală, iar elevii au parte de mai multe interdicții. Condiții fără precedent în care începe noul an școlar. După ce precedentul a fost înghețat, acum elevii au parte de interdicții în noul an școlar care începe astăzi.

Au nevoie de adeverinţe medicale doar elevii care încep un nou ciclu şcolar. „Avem o avalanşă de solicitări, va fi dificil să acoperim toate cererile”, spune Sandra Alexiu de la Asociaţia Medicilor de Familie, anunță MEDIAFAX.

Copiii cu patologie cronică trebuie neapărat să aibă adeverință de la medic, pentru a putea opta în privința școlii fizice sau a școlii online, în timp ce recomandarea pentru ceilalți copii este să fie făcut consultul, spune Nelu Tătaru, potrivit MEDIAFAX.

Pagina 1 din 36