Vineri, 08 Februarie 2019 22:38

Brioșe „I-love-you”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: 

  • 65 g unt Olympus
  • 82% grăsime   
  • 85 g zahăr    
  • 2 ouă   
  • 125 g făină        
  • 1 linguriță praf de copt    
  • coaja de la 1/4 lămâie   
  • 50 ml lapte bătut    
  • 60 g merișoare uscate    
  • unt pentru formă   
  • 100 g brânză proaspătă    
  • 1 linguriță zahăr vanilat    
  • 2 lingurițe zahăr pudră    
  • colorant alimentar roșu    
  • decor roz și roșu din zahăr

 

Preparare:

  • Se bat spumă untul și zahărul. Se adaugă pe rând câte un ou. Se încorporează pe rând făina, praful de copt, coaja de la o lămâie și laptele bătut. Se adaugă și merișoarele cu atenție.   
  • Se pune aluatul într-o formă de brioșe (8 cupe) unsă cu grăsime și se coace în cuptorul încins în prealabil, la 180° C aprox. 25-30 minute.
  • Se lasă brioșele să se răcească pe un grilaj de bucătărie.   
  • Se amestecă brânza proaspătă, zahărul vanilat și zahărul pudră cu o furculiță și se colorează acest amestec cu colorantul alimentar.
  • Se pune crema într-un șpriț și se ornează ca topping pe brioșe. Se ornează brioșele cu decorul din zahăr.
Citit 139 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 19:05
Mai multe din această categorie: « Roşii cu quinoa Măr copt cu iaurt și caramel »