Sâmbătă, 16 Februarie 2019 00:00

Măr copt cu iaurt și caramel

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Ingrediente: Ingrediente: 

  • măr -4 bucațicidru
  • 4 lingurirom
  • 1 lingurăcaramel iaurt
  • 1 cutieesență de vanilie

 

Preparare:

Merele se spala si se curata de cotor dupa care se aseaza intr-un bol mai mare. Se toarna cidru peste fiecare mar in parte dupa care se acopera cu folie de plastic. Se lasa la microunde intre 5 si 8 minute sau pana cand sunt suficient de moi. Sucul pe care-l lasa merele se pastreaza.Separat, intr-un bol, se amesteca 1 lingurita de rom, sucul ramas de la mere si caramelul, dupa care se pune la microunde, la temperatura maxima, pentru cateva secunde.Inainte de a aseza merele in boluri, se pune cate o lingurita - doua de iaurt in fiecare bol in parte. Merele se pun peste iaurt dupa care se pun cateva lingurite de iaurt si in centrul fiecarui mar in parte. La final se adauga caramelul si, dupa gust, cateva cereale.

 

Citit 101 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2019 00:57