Prima pagină

Prima pagină (441)

„Eu nu sunt medic, dar, câtă vreme nu avem un vaccin, probabil o să-l avem peste un an sau doi ani, oricum durează cel puțin un an până să fie utilizat pe scară largă, nu avem o altă alternativă decât să mergem pe o imunizare în masă. Altfel, o să ne demoralizeze pe toți”, a spus Remus Borza în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Planul de relansare economică, prezentat de Guvern, prevede 20 de obiective pentru cinci, zece ani, dar și 3.400 de kilometri de autostradă, 3.000 km de cale ferată, 3 spitale regionale, 2.488 de unităţi şcolare modernizate, 180 grădiniţe noi, 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 săli polivalente, 250 săli de sport şcolare, 45 bazine didactice și 400 de baze sportive.

În fiecare an în România mor 263.000 de români din diverse cauze, asta înseamnă 743 de români în fiecare zi”, spune acesta.

În 2015, fondul de salarii în sectorul bugetar era de 52 de miliarde de lei, iar în 2020 vorbim de 110 miliarde de lei, după cum vorbim și de 131 de miliarde de lei cheltuieli de asistență socială”, a precizat acesta.

Firmele mici și mijlocii din România se pregătesc să acceseze fondurile europene de câte 2-6 milioane de euro din noua schemă de finanțare POR 2.2-IMM, care vor genera cheltuieli de câte 3-9 milioane de euro în echipamente și servicii business-to-business. „Acesta este momentul în care un furnizor poate să-și găsească potențialii clienți”, spune Marian Dobrilă, consultant pentru finanțări nerambursabile, într-un interviu acordat StartupCafe.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat, luni, lista țărilor verzi pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare sau carantină asupra persoanelor care sosesc în România.

Începând cu data de 1 iulie, vor intra în vigoare noile reguli privind vârsta de pensionare, cu modificări importante care vor afecta o bună parte dintre români.

Spaţiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli şi restricţii, în care, de exemplu, clienţilor le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere, obţinut de Profit.ro.

Ministrul Finanțelor a anunțat de nenumărate rânduri că pensiile vor majorate de la 1 septembrie 2020. În plus, acesta a mai susținut că acestea vor crește cu 10 procente.

Vineri, 03 Iulie 2020 08:17

Klaus Iohannis salvează Romania

Este vorba despre dezvoltarea României în cele mai importante domenii de activitate. De asemenea, Iohannis nu i-a iertat nici pe cei de la PSD pe care i-a atacat din nou.

Pagina 1 din 32