Miercuri, 08 Iulie 2020 14:24

LISTĂ ȚĂRI OFICIAL: NU se stă în izolare/carantină

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat, luni, lista țărilor verzi pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare sau carantină asupra persoanelor care sosesc în România.

 

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus, luni, ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020.

Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiul Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare / carantină a persoanelor care
sosesc în România din acestea:

 Bulgaria  Norvegia
 Monaco  Slovacia
 Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord  Irlanda
 Cehia  Liechtenstein
 Polonia  Grecia
 Austria  Cipru
 Islanda  Finlanda
 Elveția  Malta
 Spania  Lituania
 Franța  Ungaria
 Belgia  Estonia
 Germania  Letonia
 Slovenia  Andorra
 Danemrca  Insulele Feroe
 Tările de Jos  Vatican
Citit 506 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 14:30