Vineri, 09 August 2019 00:00

Profilul „updatat” al traficanţilor de persoane şi noile metode de racolare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul Fundaţiei “Uşa Deschisă”, Monica Boseff a precizat, pentru MEDIAFAX, că din mintea oamenilor ar trebui să se şteargă „profilul clasic” al traficantului, potrivit căruia acesta este un bărbat cu o vârstă de peste un anumit prag, întrucât în momentul de faţă, la nivel global, există un procent egal între bărbaţi traficanţi şi femei traficant, racolatori şi racolatoare.

„Nu doar bărbaţii fac lucrul acesta, ci şi femeile, ba chiar e demonstrat că femile care racolează, să spun aşa, ajung să fie mult mai toxice şi mai nemiloase decât bărbaţii. Nu că ei ar fi mai prejos, vorbim despre o cruzime greu de descris în cuvinte (...) Pofilul nu mai este, să zic aşa, acela clasic, era bărbatul peste o anumită vârstă, în general bărbatul peste 20 şi un pic de ani, acum avem şi bărbaţi şi femei, vârsta, din nou, nu mai este un impediment, din păcate racolatorii cel mai des întâlniţi sunt tineri şi tinere, cu vârste pornind de la 16 ani”, spune Monica Boseff.

Ea a precizat faptul că aceşti traficanţi şi racolatori vin de obicei din rândul cunoscuţilor, al prietenilor potenţialei victime, modul lor de operare fiind acela de a prezenta nişte scenarii complet ireale ale unei vieţi pline de lux, de atenţie, de bogăţie.

„Momind” victima cu mici atenţii, cadouri, de la „mama”, „mătuşa”, care uite, lucrează afară şi fac o grămadă de bani, treptat ajung, pentru că victima are încredere în persoana respectivă, ajung să o atragă în mediul din care provine el sau ea”

Citit 1586 ori