Miercuri, 23 Septembrie 2020 14:32

Senatul a adoptat Legea prin care profesorii ar urma să primească bani suplimentari

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorii au votat, luni, proiectul de lege prin care profesorii ar urma să primească un supliment de bani pe fondul pandemiei de coronavirus, după modelul cadrelor medicale.

Votul final asupra acestei legi se va da miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Astfel, propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, a înregistrat 85 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă și 13 abțineri.

Este ideea parlamentarilor PSD, însă Guvernul Orban nu susține un astfel de proiect.

Schimbarea propusă de social-democraţi indică o majorare a salariilor cadrelor didactice din acest an şi nu din 2021, aşa cum propuse Guvernul în ordonanţa de urgenţă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bugetul ″nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă″ şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

El a arătat că Guvernul ia în calcul sesizarea CCR în cazul modificărilor la rectificarea bugetară.

Premierul a indicat că amendamentele adoptate la ordonanţa de rectificare bugetară provoacă o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021.

Citit 406 ori