Joi, 20 Iunie 2019 00:00

Cum reintră PSD în joc. Scenariu pentru opoziție, când mai are șanse

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Moțiunea a picat, așa cum am anticipat încă de săptămâna trecută la DCNews. Matematica e simplă: opoziția nu avea de unde să scoată mai mult de 200 de mandate. Minoritățile naționale, altele decât cea maghiară, și-au împărțit votul între opoziție și putere, ca de fiecare dată. Acum e dezamăgire în tabăra opoziției și multă euforie în coaliția majoritară“, a spus Remus Borza, contactat de DCNews.

„Ar fi bine ca PSD și ALDE să înceapă acum, la rece, o analiză serioasă a rezultatului alegerilor europarlamentare din 26 mai, când cetățenii au dat un semnal în sensul primenirii clasei politice, al reformei statului și marilor sisteme publice: administrație, învățământ, sănătate. Săptămâna viitoare, premierul Dăncilă ar trebui să vină în Parlament cu o propunere de restructurare a Executivului: un Guvern mai suplu, cu mai puține ministere. În situația în care va merge pe aceeași structură organizatorică a Guvernului din ultimii doi ani, va trebui să propună și figuri noi, oameni integri, competenți, care au curajul de a-și asuma reforma. Mai mult de jumătate din actualii titulari de portofolii din cadrul Guvernului ar trebui să fie remaniați. Unii nu au rupt gura târgului, în timp ce alții au rămas într-un anonimat sublim. PSD trebuie să vină cu o schimbare de mesaj, dar și cu o schimbare a leadershipului în urma Congresului din 29 iunie.
Când ar avea opoziția o șansă
Dacă doamna Dăncilă, în dubla ei calitate de președinte al PSD și prim-ministru, va opera înlocuirea unor miniștri care nu au performat sau care nu au reușit să comunice suficient de bine programul de guvernare și rezultatele implementării acestuia, și dacă va schimba vechea gardă de la nivelul conducerii partidului, atunci PSD are o șansă reală în a se recredibiliza social și relegitima politic. Cel mai mare partid al României are și oameni extrem de valoroși. A venit vremea să fie scoși la lumină. Altminteri, în sesiunea de toamnă, opoziția va depune o nouă moțiune, care va avea toate șansele să treacă. E o vorbă în popor, toamna se numără bobocii”.

Deputat Av. Dr. Remus Borza

Citit 10309 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905312

Autentificare