Miercuri, 13 Februarie 2019 02:00

Descoperire neaşteptată făcută de priotehniştii care se pregăteau să dinamiteze un pod din Bistriţa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muniţie din al Doilea Război Mondial a fost descoperită, marţi, de priotehniştii din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, care intervin în sprijinul unor echipaje ce lucrează la dinamitarea unui pod rutier în localitatea Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud,

Conform isu Bistriţa-Năsăud, echipajul pirotehnic intervine, marţi, în sprijinul echipelor care lucrează pentru distrugerea unui pod peste râul Ilva, la faţa locului fiind descoperite mai multe elemente de muniţie din al Doilea Război Mondial.

Localnicii din zonă au fost cei care au avertizat autorităţile care vor să dinamiteze un pod vechi pentru a construi altul nou că în zona podului ar fi fost amplasate elemente de muniţie, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial.

“Din datele primite de la localnici, în zona podului ar fi fost amplasate elemente de muniţie, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial. În timpul misiunii de cercetare a zonei cu detectorul de metale, pirotehniştii au descoperit, până la această dată, patru grenade defensive. Misiunea preventivă şi de ridicare a potenţialelor elemente de muniţie găsite continuă. Pirotehniştii bistriţeni acţionează înaintea echipelor care lucrează pentru distrugerea controlată a podului”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Peste râul Ilva, pe raza localităţii Lunca Ilvei, au loc lucrări de modernizare a drumului, care includ şi refacerea totală a unui pod. Podul vechi urmează să fie dinamitat şi să fie construit altul nou.

Citit 214 ori