Joi, 19 Martie 2020 00:00

Noi măsuri de urgență. Se închid restaurantele și barurile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul de Interne anunță noi măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Una dintre acestea lovește puternic în industria HORECA.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că se suspendă toate activitățile culturale, religioase, sportive, balneare sau jocurile de noroc realizate în spații închise. De asemenea, se interzic evenimentele în spații închise, unde se adună mai mult de 100 de persoane.

La evenimentele în spații deschise, distanța dintre participanți trebuie să fie de minim un metru.

Tot în perioada stării de urgență, se suspendă toate zborurile către și dinspre Spania pentru 14 zile, începând de mâine (18 martie, ora 18:00, n.r.), iar zborurile din și către Italia rămân suspendate pentru alte 14 zile, după 23 martie.

Vela a subliniat ferm că nu suntem în situația de a fi închise orașe și nici de a fi raționalizate alimentele. Ministrul a atras atenția și asupra răspândirii de informații false, fapte care se vor pedepsi cu dosar penal.

Pe de altă parte, chestorul-șef Bogdan Despescu a anunțat că Poliția Locală va fi coordonată de Inspectoratele Județene de Poliție, pe perioada stării de urgență, iar infracțiunile care profită de această stare în care se află România se pedepsesc cu sentința maximă, plus circumstanțe agravante.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că rezidenții își întrerup stagiile de pregătire și vor fi repartizați de Direcțiile de Sănătate Publică în funcție de necesități. De asemenea, se suspendă programul de obținere a licențierii în medicina de urgență.

Vor fi recrutați studenți voluntari, începând din anul IV, pentru a colabora la camerele de gardă, acolo unde va fi nevoie.

În România, au fost confirmate 217 cazuri de infectare cu COVID-19. 3.373 de persoane se află în carantină, iar aproape 19.000 de persoane sunt izolate la domiciliu. 

Citit 6595 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905218

Autentificare