„În judeţul Olt avem opt ferme de găini pentru ouă de consum, cu un efectiv de 450.000 de găini ouătoare. Dintre acestea, în două ferme de găini se produc ouă ecologice. Toate ouăle care plecă din aceste ferme trec obligatoriu prin centrele de ambalare. În centrul de ambalare are loc marcarea ouălor, li se dă termenul de valabilitate. Ouăle pleacă marcate, etichetate şi ajung apoi în unităţile de comercializare. Toate fermele sunt autorizate”, a spus Bolborea.Exploataţii comerciale de găini ouătoare la nivelul judeţului avizate sanitar veterinar sunt la: Văleni, Curtişoara (sat Dobrotinet), Stoicăneşti, Curtişoara (sat Curtişoara), Sâmbureşti, Leleasca (sat Urşi), Leleasca (sat Leleasca) şi Ghimpeţeni. Dintre acestea, la Curtişoara şi Leleasca se produc ouă ecologice.
Potrivit autorităţilor, un ou are un termen de valabilitate de 28 de zile.„Perioada de valabilitate a unui ou este de 28 de zile. Ouăle trebuie să fie marcate cu codul de producător, să provină din centrele de ambalare, care trebuie să fie autorizate, şi să respecte standardele de comercializare. Cele cu coajă crăpată sau lovită se duc către incinerare”, a adăugat Bolborea.La nivelul judeţului au fost probleme cu ferma de la Scorniceşti, unde autorităţile au descoperit Fipronil în ouă.
Bolborea a dat asigurări că toate ouăle produse în judeţ sunt sigure pentru consum.