Marți, 12 Martie 2019 02:00

4 paşi pentru a-ţi detoxifia ficatul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adăugă suc de lămâie la apă pentru a-i oferi proprietăţi chiar să ajute şi mai mult la curăţare. Lămâia şi toate fructele citrice conţin vitamina C şi minerale care stimulează funcţiile corpului, sporind procesul de curăţare. Înroşirea feţei după curăţarea ficatul este un semn bun pe care corpul îl oferă pentru a dovedi faptul că sângele rămâne la niveluri optime ale pH-ului.

Mănâncă cele mai bune alimente posibile

Nu ai nevoie de contorizarea caloriilor pentru a avea grijă de ficatul tău, dar ai cu siguranţă nevoie să consumi alimente de înaltă calitate. Acest lucru înseamnă că ori de câte ori este posibil, consumul de alimente proaspete organice, cum ar fi frunzele verzi pline de magneziu, clorofilă, vitaminele A şi C, împreună cu legume proaspete şi fructe proaspete, este vital.Alegerea alimentelor organice este importantă, deoarece foarte multe alimente pot fi injectate cu pesticide, erbicide şi fungicide, rănind ficatul si putând provoca chiar cancer.

Consumă grăsimile potrivite

Ficatul este responsabil pentru producerea bilei care descompune grăsimile. Mănâncă grăsimi sănătoase cum ar fi migdalele, nuca de cocos, nucile, cânepa, seminţele de chia si de in, alături de dovleac şi de floarea-soarelui, măsline şi avocado. Evită grăsimile animale care duc la inflamarea arterelor pe cât posibil şi redu cantitatea de uleiuri vegetale (cum ar fi cel de porumb şi soia).

Citit 2067 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2019 21:59