Joi, 07 Februarie 2019 18:23

Fructe de anghinare (Ceai)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Descriere  

  • Contribuie la menţinerea sănătăţii ficatului
  • Susţine un nivel normal al lipidelor
  • Ajută eliminarea pe cale renală

Încă din Antichitate, grecii şi romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanţa terapeutică a anghinarei apărând şi în scrierile lui Dioscoride. În medicina populară românească, infuzia de anghinare se foloseşte în principal pentru menţinerea bunei funcţionări a ficatului.

Ingrediente: frunzele plantei Cynara scolymus L., fam. Asteraceae, care conţin cinarina, polifenoli, acid clorogenic, flavone, substanţe amare, săruri de potasiu şi magneziu, taninuri.

Efect

Coleretic-colagog (stimulează secretia si eliminarea bilei), hepatoprotector; hipocolesterolemiant, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), hipoglicemiant, antiinflamator, febrifug, antialergic, diuretic, depurativ.

Întrebuinţari principale
Diskinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică, hepatită.

Alte întrebuinţari
Diabet zaharat, dislipidemie, ateroscleroză, constipaţie, dispepsie, anorexie, eruptii cutanate alergice.

Contraindicaţii
În obstrucţia biliară, insuficienţa hepatocelulară gravă.

Preparare
Se prepară infuzie din 1 linguriţa planta maruntita la o cană cu apă.

Întrebuinţare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.

Citit 2017 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 21:59
Mai multe din această categorie: « Articulații sănătoase Ceai de ANGHINARE »