Vâlcea

ANM a emis o informare meteo de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă în cea mai mare parte a ţării de joi, ora 10.00, până duminică, ora 10.00.

Astfel, începând de joi, ora 10.00, până duminică, ora 10.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie şi izolat grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis şi o avertizare cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă de joi, ora 12.00, până vineri la ora 6.00, care vizează județele Gorj, Vâlcea, Olt dar și Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov.

În judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman, Giurgiu şi zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp, conform jurnalul olteniei printr-un comunicat emis de ANM.

În baza contractului de proiectare şi execuţie a obiectivului ”Lărgire intersecţie str. Ştrandului cu bd. Dem Rădulescu” semnat în 20 martie 2019, partea de proiectare a fost deja finalizată, iar la acest moment este în curs de emitere Autorizaţia de Construire, ce va fi urmată de demararea lucrărilor. Această investiţie a fost iniţiată ca urmare afaptului că actuala configuraţie a intersecţiei nu permite înscrierea autovehiculelor lungi ce rulează pe str. Ştrandului (DN67) în condiţii de siguranţă, fapt care se traduce în frecvente distrugeri ale insulelor de dirijare, dar şi în blocaje de trafic. Prin sistematizarea avută în vedere se va lărgi suprafaţa carosabilă aferentă sensului giratoriu – păstrându-se insula centrală existentă – la două benzi a 5,5 m lăţime şi se vor reconfigura insulele separatoare de sensuri, totodată realizându-se şi mai multe lucrări adiacente precum prelungirea pistei de biciclete de pe bd. Dem Rădulescu, taluzări şi realizarea de ziduri de sprijin, reparaţii la canalul existent şi construirea unui podeţ peste acesta, refacerea parapetului de siguranţă şi reconfigurarea iluminatului stradal în zonă. Termenul de execuţie este de 3 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a depus la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză din Bucureşti proiectul ”Lucrări de întreţinere şi reparaţii curente a infrastructurii rutiere din municipiul Râmnicu Vâlcea” în vederea finanţării din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii în cadrul sesiunii de depunere de proiecte deschise în data de 02.05.209. Proiectul are o valoare de 13.411.904 lei (inclusiv TVA), iar valoarea finanţării solicitate este de 13.286.617 lei. Obiectivul proiectului îl reprezintă întreţinerea şi repararea a 17 artere de circulaţie, însumând 18,5 km de drum, respectiv o suprafaţă de 187.520 mp: Calea lui Traian (parţial), str. Nicolae Titulescu, bd. Nicolae Bălcescu, bd. Tudor Vladimirescu (parţial), str. Dacia (parţial), bd. Tineretului, str. Remus Bellu, str. Crişan, str. Libertăţii, str. Mihai Eminescu, str. Bâlciului, intr. Sudului, str. General Magheru (parţial), str. Ferdinand, str. Danil Ionescu, str. Maior V. Popescu şi splaiul Independenţei.

Biroul de presă al Primăriei Râmnicului

Miercuri, 15 Mai 2019 03:00

Percheziții de amploare în Vâlcea

La această oră, polițiștii români, precum și cei din Italia, Spania, Franța și Ungaria pun în aplicare peste 150 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a unui grup organizat, care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului.

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea informează absolvenţii promoţiei 2019 că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de AJOFM Vâlcea în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pe raza municipiului o autoutilitară ,condusă de un bărbat de 38 de ani din județul Ilfov, ce transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos.

S-a aplicat măsura complementară de confiscare a întregii cantități de masă lemnoasă, respectiv 6,4 m3 diferite specii, cu o valoare totală de 788 lei, aceasta fiind predată Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea.

„La data de 8 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 27 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și București.

Încă din anul 2017, Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) Vâlcea a dat startul unor ample acțiuni de ecologizare pe malurile Râului Olt. Astfel de activități se desfășoară de atunci an de an, așadar nici în 2019 nu se va face excepție de la regulă.

ALDE Vâlcea are un nou membru în persoana lui Florin Cîrstescu, fost director al Poliției Locale Râmnicu Vâlcea și fost angajat al SRI. Acesta a intrat deja în „pâine” și străbate județul în lung și-n lat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Servciului Rutier, Biroului Poliție Transporturi Vâlcea, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și comunei Milcoiu, controale inopinante ce au vizat activitatea de comerț.

Pagina 1 din 2

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
1025090

Autentificare