În anul 2013, comuna Necșești era desemnată cea mai săracă din România de către Ministerul Dezvoltării.
Lipsa unui cabinet stomatologic în comună (cel mai apropiat este situat la 20km) împiedică accesul la servicii esențiale pentru sănătate.
Intervenții stomatologice pentru 100 de copii și pentru 100 de zâmbete mai sănătoase
Inițiativa derulată de Asociația Merci Charity reprezintă unul din cele 9 proiecte câștigătoare în cadrul competiției „Generatorii de bine”, prin care angajații CEZ sunt încurajați anual să se implice în comunitatea din care fac parte, să ia atitudine și să ofere un exemplu pentru o societate mai bună.
Călătoria binelui ajunge, astfel, în luna septembrie, în comunitatea din Necșești, Teleorman, cu un cabinet școlar mobil de prevenție și tratament stomatologic. 100 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani vor beneficia de intervenții stomatologice pentru o dezvoltare sănătoasă: consultații, periaj dentar profesional, detartraj, obturații, fluorizare sau sigilări dentare.
Calendarul campaniei:
20 septembrie: evaluarea copiilor din comună. Evaluarea se va face la școala din satul Gârdești, comuna Necșești.
27-29 septembrie: deplasarea cabinetului mobil la școala din satul Gârdești pentru realizarea intervențiilor stomatologice, în intervalul 10:00 – 18:00.
Atât evaluarea, cât și intervențiile necesare vor fi realizate de o echipă de voluntari din partea Asociatiei Merci Charity, formată din 8 medici și studenți la stomatologie.
„Fiecare copil are dreptul la o viață sănătoasă, iar prin această inițiativă ne asigurăm că tinerii din Necșești vor primi zâmbetele pe care le merită. Ne bucurăm să le putem oferi îngrijirea stomatologică necesară prin intermediul cabinetului mobil și vom continua să investim și în alte soluții pentru sănătate în mediile vulnerabile.” - Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.
„Este mai ușor să previi decât să tratezi. Cabinetele stomatologice din școli au devenit istorie, distanța mare față de oraș face ca părinții să amâne vizitele la medicul stomatolog pentru copil.” - Gheorghe Mădălina, director al școlii din satul Gârdești, comuna Necșești.
Aceasta nu este prima acțiune pe care o derulăm în comunitatea din Necșești, Teleorman. În 2021, am oferit șanse egale la educație pentru 40 de preșcolari din comună, sub forma unor #kituridebine cu haine, încălțăminte, rechizite, jocuri, cărți de activități și de povești.
Continuăm să demonstrăm că #energiavinedelaoameni și rămânem un partener de încredere pentru o dezvoltare sănătoasă a tinerilor din generația viitorului.