Marți, 23 August 2022 10:03

O hartă pentru românii care stau la bloc!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O hartă uşor de folosit, pe care o pot accesa gratuit toţi românii şi care a fost realizată de o singură persoană, constituie un instrument vital pentru milioane de români. Ce informaţii se pot afla prin intermediul site-ului respectiv? Ce risc seismic are blocul în care locuieşti? Există o hartă care te informează despre acest pericol

Un tânăr arhitect din Ploiesti a dezvoltat un proiect unic în România, o hartă interactivă în care românii pot afla detalii foarte importante despre clădirea în care locuiesc, precum anul construcţiei sau chiar riscul seismic al blocului respectiv.

Este vorba despre zeci de mii de blocuri din Bucureşti şi şapte judeţe ale ţării.

„Baza de date include peste 30.000 blocuri din Bucureşti, Ilfov, Prahova, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Iaşi, toate informaţiile pe care le deţin le puteţi consulta GRATUIT dând click pe pin-urile blocurilor: anul construirii, numărul de apartamente, riscul seismic, releveu, etc.”, scrie chiar autorul acestui proiect. 

„Un proiect unic în România realizat voluntar pentru Ploieşti (ianuarie 2018), apoi oraşele mici din judeţul Prahova (august-noiembrie 2019), Târgovişte (ianuarie 2020), Bucureşti (iulie-noiembrie 2020), Buzău (aprilie 2021), Iaşi (iulie 2021).

În Ploieşti au fost expertizate şi încadrate în clase de risc seismic 50 de blocuri cu avarii majore la cutremurul din 1977, alte 53 de blocuri cu avarii minore au fost propuse pentru expertizare care nu s-a mai efectuat din lipsă de bani.

Citit 1388 ori