Sădim energie verde pentru viitor
Ca de obicei, în preajma sărbătorilor, echipa CEZ își îndreaptă gândurile către cei care îi sunt alături, membrii comunității din care face parte și partenerii de business.
De trei ani, cu fiecare ocazie de sărbătoare, CEZ pune la dispoziția partenerilor săi posibilitatea de a se implica simbolic în campaniile sale de CSR.
Mulți dintre partenerii CEZ au ales ca și de această dată contravaloarea cadourilor destinate lor să fie direcționată și transformată în energie verde pentru micii fermieri din Oltenia.
Sisteme de panouri fotovoltaice pentru două gospodării de fermieri din Oltenia
Una din provocările cu care se confruntă micii fermieri din Oltenia este ariditatea specifică acestei regiuni, care face activitatea de cultivare a solului mult mai dificilă.
Pentru a le veni în ajutor, CEZ, cu sprijinul partenerilor de afaceri și al Asociației Viitor Plus, va monta panouri fotovoltaice pentru sistemele de irigații, în valoare de 15 000 euro, pentru două gospodării din Dolj și Olt.
Prin această inițiativă, compania energetică duce mai departe demersul început în 2019, de a face energia verde o resursă accesibilă cât mai multor utilizatori, dar pune în lumină și rolul important pe care agricultura îl are în dezvoltarea locală.
“Ne onorăm în continuare promisiunea pentru un viitor mai curat, mai verde. Susținând micii fermieri, sprijinim producția locală, încurajăm utilizarea de energie verde, nepoluantă, și, foarte important, punem umărul la dezvoltarea comunității locale. Și, la fel ca în operațional, iată că putem face toate acestea împreună cu partenerii noștri.” a spus Ondrej Safar, CEO CEZ România.
„În perioada aceasta dificilă, ne reamintim cât de importantă este tranziția către energii regenerabile. Găsim soare în orice colț al lumii, iar noi tehnologii au fost dezvoltate. Ne bucurăm să vedem deciziile de investiții în această directie ale CEZ România și să fim parteneri într-un proiect de responsabilitate socială simbolic pentru România – sprijinirea unor mici fermieri, din zone afectate de secetă și schimbări climatice, să-și dezvolte afacerea cu ajutorul panourilor solare.” – Teia Ciulacu, Președinte Asociația Viitor Plus.
„Pentru activitatea mea de legumiculturor, energia electrică este esențială. De la însămânțarea culturilor, încă din decembrie, când acestea au nevoie de caldură de aproximativ 24-25 de grade, și ziua, și noaptea, până când încep să se dezvolte și atunci e necesară irigarea lor, se consumă curent mereu. Să avem panouri solare chiar în curtea noastră și să producem direct și curat energia de care avem nevoie pentru mica noastră afacere este o binecuvântare. Mulțumim CEZ România pentru o asemenea oportunitate.” a spus Sotorog Marian Daniel, fermier din județul Dolj.
Demersurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice au început deja, iar în curând urmează a fi „sădită” energia verde în gospodăriile celor doi fermieri, kilowatt cu kilowatt.