”Tinerii fermieri în special trebuie să își modernizeze fermele pentru ca acestea să devină viabile pe termen lung. Cu toate acestea, ei se confruntă cu o cifră de afaceri scăzută în primiiani de activitate. Prin urmare este important ca statele membre să faciliteze intervențiile investiționale în- treprinse de tinerii fermieri și să acorde priori- tate acestor intervenții. În acest scop ar trebui să li se permită statelor membre să prevadă în planurile lor strategice PAC rate de sprijin mai ridicate și alte condiții preferențiale pen- tru investițiile direcționate către exploatațiile tinerilor fermieri. Ar trebui, de asemenea, să li se permită statelor membre să acorde un sprijin sporit pentru investiții fermelor mici”, precizează documentul UE.
Astfel, pentru a veni în sprijinul tinerilor fermieri, statele membre vor putea majora sprijinul financiar acordat prin intervenția de instalare a tinerilor fermieri la 100.000 euro/ fermă.
”Cuantumul maxim al ajutorului acordat pen- tru instalarea tinerilor fermieri și pentru între- prinderile rurale nou-înființate ar trebui să fie majorat până la 100.000 EUR, acest cuantum putând fi accesat și prin intermediul ajutorului acordat sub forma instrumentelor financiare sau în combinație cu acesta”, se mai arată în regulament.
”(1) Statele membre pot acorda sprijin pen- tru instalarea tinerilor fermieri și pentru înfi- ințarea de întreprinderi rurale, inclusiv pentru instalarea noilor fermieri, în condițiile pre- văzute în prezentul articol și specificate mai detaliat în planurile lor strategice PAC, pentru a contribui la îndeplinirea unuia sau mai mul- tora dintre obiectivele specifice prevăzute la