Sâmbătă, 18 Mai 2019 03:00

Cultura castraveților de vară

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cultura castravetilor de vara se insamnteaza cand in sol la adancimea de semanat se realizeaza 14 grade C, cu tendinta de crestere in zile urmatoare. Calendaristic, semanatul castravetilor incepe la sfarsitul lui aprilie si se termina pana la 5 mai.
Soiurile recomandate pentru cultura de castraveti sunt: Adelaide, Baronet, Clored, Codrut, Crisan, Etiquette, Geroy, Mapamond, Nirvana, Odette, Perth, Slanic, Triumf, etc. Aceste soiuri pot fi cultivate cu bune rezultate in toate zonele de cultura pentru castraveti.
Soiul de castravete Odette este declarat hibrid F1 si a fost creat la firma Wing Seed b.v., Olanda. Tipul de crestere al plantei este nedeterminat. Lungimea fructului este mare si raportul lungime/diametru este mijlociu. Forma predominanta a bazei fructului, la maturitatea comerciala, este obtuza si culoarea de baza a fructului este verde mediu spre inchis. Fructul prezinta dungi, de intensitate puternica. Perioada de dezvoltare a florilor femele este timpurie. Fructele de castravete Odette sunt destinate pentru consum in stare proaspata si industrializare.
Pentru cultura de castraveti, densitatea optima este de 35 mii plante/ha la soiurile pentru salata si de 150 mii plante/ha la soiurile tip Cornison. Distributia semintelor se face cu semanatorile SPC-6: intr-un rand pe strat, la soiurile de salata si la 15-20 cm intre plante pe rand; pe doua randuri pe strat la soiurile tip Cornison si cu distanta de 9-10 cm intre plante pe rand. Norma de samanta se stabileste intre 3-10 kg/ha, in functie de soi, desime si conditiile de sol. Adancimea de semanat este de 2-3 cm.

Citit 3869 ori