Ingrediente:
- 65 g unt Olympus
- 82% grăsime
- 85 g zahăr
- 2 ouă
- 125 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- coaja de la 1/4 lămâie
- 50 ml lapte bătut
- 60 g merișoare uscate
- unt pentru formă
- 100 g brânză proaspătă
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 2 lingurițe zahăr pudră
- colorant alimentar roșu
- decor roz și roșu din zahăr
Preparare:
- Se bat spumă untul și zahărul. Se adaugă pe rând câte un ou. Se încorporează pe rând făina, praful de copt, coaja de la o lămâie și laptele bătut. Se adaugă și merișoarele cu atenție.
- Se pune aluatul într-o formă de brioșe (8 cupe) unsă cu grăsime și se coace în cuptorul încins în prealabil, la 180° C aprox. 25-30 minute.
- Se lasă brioșele să se răcească pe un grilaj de bucătărie.
- Se amestecă brânza proaspătă, zahărul vanilat și zahărul pudră cu o furculiță și se colorează acest amestec cu colorantul alimentar.
- Se pune crema într-un șpriț și se ornează ca topping pe brioșe. Se ornează brioșele cu decorul din zahăr.