300 g brânză proaspătă de vaci 0.5 linguriță sare 60 ml lapte 120 ml ulei vegetal 2 ouă 600 g făină 1 plic praf de copt 10 frunzuliţe de rucola 2 felii şuncă de Parma 2 roşii uscate, conservate în ulei 40 g parmezan ras piper proaspăt măcinat În afară de acestea: 8 crengi sau beţe4
Frământaţi un aluat elastic din brânza de vaci, sare, lapte, ulei, ouă, făină şi praf de copt Pentru umplutură, spălaţi rucola, curăţaţi-o şi tăiaţi-o fin. Tăiaţi şunca şi roşiile în cubuleţe mici, amestecaţi-le cu parmezanul şi condimentaţi cu piper. Împărţiţi aluatul în 8 porţii, pe un blat de lucru pe care aţi împrăştiat făină întindeţi-le în dreptunghiuri (15 x 30 cm) şi distribuiţi pe acestea umplutura, lăsând o margine liberă. Rulaţi strâns bucăţile de aluat şi înfăşuraţi-le pe crengile pregătite, presând bine capetele pentru ca pâinea să nu se desprindă în timpul coacerii. Preparaţi pâinea pe băţ pe grill cca. 15 minute până devine brun-aurie şi serviţi-o.