Rețeta săptămânii cu Chef Marius Bulzan

art 180519 07Ingrediente:

  • 300 g brânză proaspătă de vaci
    0.5 linguriță sare
    60 ml lapte
    120 ml ulei vegetal
    2 ouă
    600 g făină
    1 plic praf de copt
    10 frunzuliţe de rucola
    2 felii şuncă de Parma
    2 roşii uscate, conservate în ulei
    40 g parmezan ras
    piper proaspăt măcinat
    În afară de acestea: 8 crengi sau beţe4

 

  • Frământaţi un aluat elastic din brânza de vaci, sare, lapte, ulei, ouă, făină şi praf de copt
    Pentru umplutură, spălaţi rucola, curăţaţi-o şi tăiaţi-o fin. Tăiaţi şunca şi roşiile în cubuleţe mici, amestecaţi-le cu parmezanul şi condimentaţi cu piper.
    Împărţiţi aluatul în 8 porţii, pe un blat de lucru pe care aţi împrăştiat făină întindeţi-le în dreptunghiuri (15 x 30 cm) şi distribuiţi pe acestea umplutura, lăsând o margine liberă.
    Rulaţi strâns bucăţile de aluat şi înfăşuraţi-le pe crengile pregătite, presând bine capetele pentru ca pâinea să nu se desprindă în timpul coacerii. Preparaţi pâinea pe băţ pe grill cca. 15 minute până devine brun-aurie şi serviţi-o.