Ingrediente:
- 300 g linte rosie
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa alba
- 2 cartofi
- 1/2 lgt piper
- 1/2 lgt boia iute
- sare dupa gust
- 1/2 lgt chimen macinat
- ulei de masline
- fulgi de chilli
- crutoane de paine pt servit
Preparare:
- Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofii taiati in cubulete si lintea rosie spalata in mai multe ape. Se lasa sa fiarba la foc potrivit inca 20 de minute, pana sunt bine facute toate legumele iar lintea este fiarta. Se amesteca din cand in cand. Apa va scadea deoarece lintea se umfla la fierbere.
- Se lasa usor sa se racoreasca apoi se da prin blender tot amestecul pana devine compozitia pastoasa. Se pune din nou pe foc si se adauga sare dupa gust, piperul, boiaua si chimenul. Se amesteca bine si in functie de consistenta dorita a supei se mai lasa pe foc sau nu.
- Se serveste cu crutoane de paine prajita, fulgi chilli si putin ulei de masline.
- Pofta buna!