Joi, 16 Mai 2019 03:00

Ziua Internațională a Latinității / Expoziția „ Pons Traiani Drobeta între Hispania și Dacia

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

” Bucătăria - gastronomia care ne fascinează. Cinele romane, așa zisele banchete romane, aveau ritualuri pe care le regasim și în vreurile noastre și suntem fericiți să constatăm că am preluat și transmis de-a lungul acestor mulți ani care au trecut - lucruri bune, și am dezvoltat această artă.

Gătitul și astăzi este considerată o artă așa cum o considerau romanii.

Acum, la aceeași oră în Spania se vernisează expoziția Pons Traiani Drobeta între Hispania și Dacia. Este o epoziție la care am colaborat cu Ambasada României din Spania și Institutul Național Cultural Român filiala Madrid. O expoziție care itinerează pentru prima dată în Europa - 94 de bunuri culturale ale Muzeului Regiunii Porțile de Fier. Are ca punct central Podul lui Traian de la Drobeta. La momentul acela puntea de legătură între teritorii cucerite și teritorii ce urmau a fi cucerite între malul sârbesc și malul daciei, dar care peste aceste mii de ani, noi le considerăm Podul lui Traian - virtual vorbind ca un Pod. Podul de legătură între partea de Est și Vestul Europei, între România și Spania.

Suntem bucuroși că în paralel vernisăm două expoziții ce le dedicăm Zilei Internaționale a Latinității ce ne așează prin istoria noastră, prin latinitatea noastră, acolo unde ne este locul în Uniunea Latină alături de încă 35 de state membre” - prof. Drd. Doinița Chircu - Manager Muzeul Regiunii Porțile de Fier.

Citit 1502 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 23:16

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906360

Autentificare