Marți, 07 Mai 2019 03:00

Taxa cerută de SJU Craiova de la însoţitorii pacienţilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

58 de lei pe zi este taxa pe care trebuie să o plătească însoţitorii pacienţilor din cadrul celei mai mari unităţi sanitare din Oltenia, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova. Suma a fost stabilită în anul 2016 şi trebuie achitată de către aparţinătorii care vor să rămână în spital, alături de bolnavii internaţi.

Tariful acoperă numai cazarea. „Însoţitorii pacienţilor sunt în special la copiii internaţi în Clinica de Chirurgie Ortopedie Pediatrică şi Clinicile de Pediatrie. Însoţitorii copiilor cu vârsta între zero şi trei ani nu plătesc nici un fel de taxă pentru că este nevoie ca aparţinătorul unui copil care se încadrează în această categorie de vârstă să se interneze cu el. De asemenea, sunt însoţitorii pacienţilor cu dizabilităţi, care iarăşi nu plătesc nimic. În rest, însoţitorii pacienţilor de peste trei ani plătesc aproximativ 58 de lei pe zi. Este o sumă care trebuie să asigure ziua hotelieră, nefiind inclusă şi mâncarea“, a spus Cristiana Geormăneanu, medic primar medicină de urgență și purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Aparţinătorul care doreşte să însoţească pacientul pe timpul spitalizării este informat încă de la început de aceste condiţii, dar şi despre regulile pe care trebuie să le urmeze.

Potrivit reprezentanţilor SJU Craiova, sunt mai multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a fi însoţitor. În primul rând, aparţinătorul trebuie să fie capabil să stea lângă pacientul pe care îl însoţeşte, adică să nu fie agresiv, să nu fie consumator de alcool şi să nu perturbe activitatea în clinica respectivă. O altă condiţie este ca însoţitorul pacientului să fie apt şi din punct de vedere medical. Totodată, aparţinătorii trebuie să respecte indicaţiile medicului în ceea ce priveşte pacientul pe care îl însoţesc. „Aparţinătorii trebuie să respecte un regulament de ordine interioară de bun-simţ şi să ţină cont de sfaturile medicului, pentru ca nu cumva să aibă idei sau acţiuni proprii, pe care să le pună în practică în legătură cu pacientul pe care îl însoţesc, fără să anunţe asistentul medical sau medicul, deoarece pot face mai mult rău. Este vorba în principal de alimentarea pacientului cu alimente care nu fac parte din dieta lui, despre mobilizarea intempestivă a lui, despre plimbări fără avizul medicului“, a adăugat Cristiana Geormăneanu, se arată într-un comunicat emis de gazeta de sud.ro

Citit 2070 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
1165071

Autentificare