Joi, 02 Mai 2019 17:54

Ziua comemorării victimelor accidentelor de muncă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

In fiecare an pe 28 aprilie, Organizaţia Mondiala a Muncii sărbătoreşte Ziua comemorării victimelor accidentelor de muncă. Ziua mondială din acest an încearcă să facă bilanțul a 100 de ani de muncă în îmbunătățirea securității și sănătății în muncă și așteaptă cu interes continuarea acestor eforturi prin schimbări majore, cum ar fi tehnologia, demografia, dezvoltarea durabilă, inclusiv schimbările climatice și schimbările în organizarea muncii.

Ziua Mondială oficială din 28 aprilie 2019 va fi doar începutul evenimentelor și activităților mondiale care vor continua pe tot parcursul anului, în jurul temei siguranței și sănătății și a viitorului muncii, sărbătorind și construind bogăția de cunoștințe și acțiune acumulate peste 100 de ani, pe măsură ce ne pregătim să facem față și să apreciem schimbările aduse de viitorul muncii pe care o dorim. OIM va lansa un raport global în acest sens, împărtășind povestea unei economii de 100 de ani și promovând medii de lucru sigure și sănătoase.

Raportul global se va referi la schimbările în ceea ce privește aranjamentele de lucru, tehnologia (digitalizarea și TIC, munca pe platforme, automatizarea și robotica), demografia, globalizarea, schimbările climatice și alți factori care afectează dinamica securității și sănătății, a profesiilor din acest domeniu, în ciuda riscurilor și variațiilor persistente tradiționale și re-emergente în țările în curs de dezvoltare și în țările dezvoltate. Concluzii finale Lumea muncii suferă schimbări profunde, nu în ultimul rând efectul transformator al noilor tehnologii, schimbările demografice și schimbările climatice și trecerea la o economie ecologică. O preocupare deosebită ar putea fi stresul și riscurile psihosociale la locul de muncă și apariția bolilor netransmisibile rezultate din schimbările de stil de viață și obiceiurile de adaptare.

art 030519 02

În ianuarie 2019, la începutul sărbătorilor centenarului OIM, Comisia Globală a OIM privind viitorul muncii a solicitat o garanție universală a muncii, care include „lucrători fundamentali care trăiesc” și locuri de muncă sănătoase. De asemenea, Comisia a solicitat recunoașterea securității și a sănătății la locul de muncă ca principiu fundamental și drept la locul de muncă. În timp ce drumul în față prezintă multe noi provocări pentru siguranța și sănătatea la locul de muncă, este important ca guvernele, angajatorii și lucrătorii și alte părți interesate să profite de oportunitățile de a crea un viitor sigur și sănătos pentru toți.

Cu acest prilej ITM Mehedinţi a organizat în ziua de 24.04.2019, ora 9.3o, un Simpozion cu tema „Siguranța și sănătatea în muncă – o protecţie către viitor” cu peste 50 de participanţi de la unităţi şi instituţii din judeţ. Lucrările prezentate au fost susţinute de cadre universitare de la Universitatea din Craiova şi de inspectori din cadrul inspectoratului.

Citit 2069 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 17:59

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
1163526

Autentificare