640x90

Miercuri, 09 Septembrie 2020 11:05

Harta după care începe şcoala: unde debutează exclusiv online, unde se aplică scenariul mixt şi unde începe fizic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 43 de localităţi din România şcoala se va relua exclusiv în mediul online, ca urmare a numărului mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2. În trei sectoare din Capitală şi în oraşele Braşov, Iaşi, Ploieşti şi Oradea, şcoala ar urma să se desfăşoare după scenariul hibrid.

Cu o săptămână înainte de sunetul primului clopoţel, Ministerul Sănătăţii a publicat analiza epidemiologică pe judeţe şi localităţi care arată rata de incidenţă a infecţiilor cu noul coronavirus la mia de locuitori, în funcţie de care se stabilesc scenariile după care vor funcţiona şcolile. Cele mai multe localităţi din România se încadrează în scenariul verde, însă 43 de localităţi se încadrează în scenariul roşu, iar în mai multe centre urbane mari din ţară şcoala ar urma să se reia în sistem hibrid. Analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Orban susţine că elevii vor fi mai în siguranţă la şcoală Toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor informa Inspectoratele Şcolare, respectiv senatele universitare ale instituţiilor de învăţământ superior şi Comitetele Judeţene / al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până la data de 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ în parte, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.
Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că şcoala va începe pe 14 septembrie în funcţie de scenariile stabilite pe baza analizei epidemiologice”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste mai mult: adev.ro/qgah18

Citit 217 ori