Luni, 14 Ianuarie 2019 21:44

Infractorii la pușcărie, nevinovaţii în libertate! - partea I

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută s-a produs o mutare spectaculoasă la conducerea DNA. Anca Jurma a refuzat să-și mai prelungească interimatul. Apreciez perioada de șase luni de interimat a procurorul-șef Jurma. A încercat să aducă echilibru, să tempereze și să înfrângă pornirile unor procurori care nu fac cinste acestei instituții. Sunt multe „portocale” în DNA. Spuneam încă de acum doi ani că unitatea de elită de la Ploiești nu e un caz singular. Recent, au apărut în spațiul public înregistrări care demonstrau aceleași practici nelegale de instrumentare a dosarelor penale și la structurile DNA de la Oradea și Brașov. Încă de atunci ziceam că se impun un audit și o evaluare obiectivă a performanței fiecărui procuror DNA.

Cred in misiunea DNA

În conferința de presă ținută de Anca Jurma la încheierea mandatului, a precizat că și-ar dori ca provizoratul de la DNA să se încheie cu numirea unui procuror-şef dedicat actului de justiţie, corect şi profesionist, a unui procuror căruia să i se dea şansa şi mijloacele pentru a reuşi. Si eu îmi doresc același lucru.Pana la numirea unui procuror șef cu un mandat de 3 ani a fost numit ca interimar Călin Nistor, procuror-şef adjunct DNA.Cred în capacitatea sa profesională și managerială. E un procuror cu o experință de peste 20 de ani. În 2013, a fost promovat de către Daniel Morar la conducerea DNA tocmai pentru rezultatele sale excepționale: 45 de rechizitorii și nicio achitare.Cred in continuare și in DNA.In misiunea acestei instituții de a asana societatea românească de anumite năravuri incompatibile cu o societate civilizata și europeană.
În decembrie 2018, ca efect al deciziei Curții Constituționale privind compunerea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație, au fost eliberate foarte multe persoane aflate în executarea pedepselor. Sigur că unele nu trebuiau să fie condamnate. Vorbim de victimele unui sistem opresiv, care a decimat elitele economice și politice ale țării, falsificând sau denaturând probe, obținând denunțuri ori mărturisiri prin forță și șantaj, instrumentând infracțiuni de drept comun pe mandate de siguranță națională. Însă, în egală măsură, sunt mulți condamnați care trebuiau să rămână în pușcărie. Ca să dau un singur exemplu, în decembrie au fost eliberați și cei care au devalizat statul român de zeci de milioane de euro prin celebrele restituiri de proprietăți de la ANRP. La fel de frustrant e că în marile dosare de corupție, precum EADS sau Microsoft, capii grupurilor infracționale au scăpat basma curată după ce au dat un tun statului român de câteva sute de milioane de euro.

DeputatAv Dr. Remus Borza

Citit 11168 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2019 21:49
Mai multe din această categorie: Israelul îi dă șah lui Iohannis »

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
925160

Autentificare