Marți, 06 August 2019 00:00

Andronescu dă cărțile pe față – Ce a făcut la MEN

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a referit din nou, într-o emisiune la Realitatea TV ieri seara, la declaraţia în urma căreia a fost demisă din funcţie, spunând că a fost „ruptă din context”. Ea a povestit cum a aflat vestea şi a dat mai multe lămuriri.

Ecaterina Andronescu a povestit că se afla la minister atunci când cineva din cabinet a chemat-o, pentru a afla de la televizor anunţul că a fost demisă, decizia prim-ministrului în acest sens fiind comunicată pe Facebook.

„Discutam într-o emisiune de la o altă televiziune acest subiect și eu am spus următoarele: cred că trebuie să facem în școli o campanie, și am și pornit campania, am dat deja comunicat de presă, trebuie să facem o campanie și noi în școală să-i educăm să se apere, să se auto-apere. Și am continuat: eu am învățat asta de acasă să nu mă urc într-o mașină străină, cu un străin. Asta am spus”, a lămurit fostul ministru.

Ea a adăugat că declaraţia sa a fost ruptă din context şi că este ultimul om care ar fi putut intenţion„Eram ultimul om să mă uit urât la familia Alexandrei sau să nu fiu extrem de frământată de ceea ce s-a întâmplat cu aceste fete pentru că, în primul rând, sunt profesor, asta am spus mereu, și Alexandra, și Luiza aveau aproape vârsta studenților mei”, a subliniat Andronescu, într-o emisiune la Realitatea TV.

Fostul ministru al Educaţiei s-a referit şi la profesia pe care a exercitat-o „cu credință și chiar cu foarte multă bucurie și pasiune”. Având în vedere că a lucrat toată viaţa în învăţământ şi cunoaşte foarte bine acest sistem, nu are cum să facă vreo ceva rău la adresa lui, a adăugat ea.

„Am lucrat toată viața în învățământ, evident cunosc acest sistem. N-am cum să fac lucruri rele la adresa lui. Poate nu întotdeauna am avut răgazul să explic lucrurile pe care le-am făcut, pentru că mi s-a părut mai important să faci decât să explici”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Andronescu a mai spus că un lucru „mai nepotrivit” şi „mai neobişnuit” este faptul că a aflat din presă despre decizia premierului Dăncilă. De asemenea, ea a subliniat că nu crede că declaraţia sa poate fi interpretată ca un atac la adresa Alexandrei şi a familiei fetei.

„Eu cred că nu era nimic, dar absolut nimic care să fie un atac la adresa Alexandrei sau a părinților ei. Dimpotrivă, sunt o persoană care empatizează cu cel aflat în nevoie, dar să îi învățăm pe copii care sunt potențialele pericolele“, a declarat Ecaterina Andronescu, se arată într-un comunicat emis de ro.sputnik.md.

Citit 1292 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 00:15